Companii

Agenţia de turism Hello Holidays: Preţurile vacanţelor au crescut între 10% şi 25%, cele mai mari scumpiri au fost pentru vacanţele din Antalya. Foarte multe hoteluri au crescut tarifele

Agenţia de turism Hello Holidays: Preţurile vacanţelor...

Autor: Miruna Diaconu

14.09.2023, 16:40 112

♦ În medie, un turist român a cheltuit circa 500 euro pe o vacanţă în acest an, fiind observată o creştere a bugetului alocat vacanţelor faţă de anii trecuţi.

Scumpirea vacanţelor s-a observat încă de la începutul acestui an, însă majorările au diferit în funcţie de destinaţiei. Ceea ce s-a observat în acest an este că destinaţiile preferate de români, anume Grecia, Turcia şi Bulgaria, au avut printre cele mai mari majorări, fiind destinaţii unde volumele sunt în mod normal foarte mari.

„Majorări au fost pe toate destinaţiile însă nu putem face neaparat un top al ţărilor cele mai scumpe.  Nici scumpirea nu a fost aceeaşi peste tot, ci într-o plajă de 10-25%, cea mai mare pentru vacanţele din Antalya, din cauza inflaţiei şi a creşterii costurilor lor de operare accelerat în ultimul an. Sunt hoteluri care şi-au păstrat tarifele din alţi ani, însă foarte multe le-au crescut. Având în vedere volumul foarte mare de cereri de vacanţă pentru Grecia, Turcia şi Bulgaria în această vară, o consecinţă a fost şi majorarea preţurilor“, spune Denisa Oprea, director de marketing al Hello Holidays.

Cu toate că aceste destinaţii au avut cele mai mari majorări din portofoliul agenţiei, turiştii români s-au îndreptat în continuare către aceste ţări, fiind aici adăugate în top şi Egiptul şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO