Companii

Andrei Sulyok, Lindab: „Ar fi bine ca segmentul rezidenţial să revină pe trend crescător, să nu se întâmple bâlbe în derularea proiectelor cu fonduri PNRR“

Andrei Sulyok, director general Lindab România: Din păcate, statul plăteşte greu şi cu întârzieri mari. Aici e loc de îmbunătăţiri majore.

Andrei Sulyok, director general Lindab România: Din păcate, statul plăteşte greu şi cu întârzieri mari. Aici e loc de îmbunătăţiri majore.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.01.2024, 19:14 286

♦ Amânarea proiectelor rezidenţiale a fost anul trecut cea mai mare provocare pentru divizia de acoperişuri a Lindab România, provocare ce s-a reflectat de altfel şi în rezultatele financiare.

Producătorul suedez de acoperişuri, hale metalice şi ventilaţii Lindab, care are în România o fabrică la Ştefăneştii de Jos, în judeţul Ilfov, a văzut o încetinire a vânzărilor de acoperişuri anul trecut şi speră la o revigorare a pieţei în 2024, fiind vorba despre un an electoral.

„Pe partea de acoperişuri, 2023 a fost un an care s-a încheiat sub aşteptările echipei de vânzări şi distribuţie. Amânarea proiectelor rezidenţiale s-a regăsit clar atât în numărul cererilor de ofertă – în scădere – care au ajuns la Lindab, cât şi în cifrele de vânzări efective“, spune Andrei Sulyok, directorul general al Lindab România.

Pentru divizia de ventilaţii însă, anul 2023 a fost „extraordinar“, aducând o creştere de 50% a vânzărilor. Premisele au fost bune în prima parte a anului, însă ulterior renunţarea la o parte din fondurile PNRR şi ajustarea bugetară au perturbat derularea unor proiecte.

„Echipa de hale metalice a avut un an foarte bun, special, întrucât a reuşit să depăşească ţintele propuse într-o piaţă cu tendinţă de stagnare.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO