Companii

Benetton şi-a închis 13 magazine şi a rămas cu trei în franciză

09.08.2010, 23:59 71

ChemCo, companie prin intermediul căreia Benetton este prezentîn Europa de Sud-Est, a închis toate cele 13 magazine administratela nivel local, singurele trei unităţi rămase fiind operate înfranciză.
"Niciun reprezentant al ChemCo nu mai este în România. Au închistoate magazinele, ultimele două la care au renunţat fiind cel dinoutlet-ul Fashion House din Militari şi cel din Vâlcea", a declaratcontabilul companiei, singurul rămas la nivel local pentru arezolva problemele administrative. Com­pania italiană de fashion nua făcut nicio declaraţie referitoare la afacerile din România pânăla închiderea ediţiei. În prezent, doar trei magazine maifuncţionează, cel din AFI Palace Cotroceni Bucureşti, în complexulMagnolia din Braşov şi în complexul comercial Tomis din Constanţa,fiecare fiind operat de câte o companie diferită, în sistem defranciză. Francizaţii nu au contracte de colaborare cu ChemCo, cidirect cu compania din Italia. Brandul Benetton a fost adus primadată în România în 1999 prin intermediul grupului Alltrom,controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu şi RaduDimofte.
În 2005 Benetton a decis să intre direct pe piaţa locală, miş­carece a coincis cu renunţarea grupului Alltrom la brand. Com­paniaînregistrată la nivel local pentru operarea noilor magazine a fostColor Trend, parte a companiei ChemCo, care mai administreazămagazinele Benetton în ţări ca Ungaria sau Bulgaria. Primul magazindeschis direct de compania italiană a fost lansat pe CaleaVictoriei. Anul trecut, retailerul a înregistrat o cifră de afaceride 1,9 mil. euro (7,8 mil. lei), mai puţin cu 30% faţă de 2008,când a raportat afaceri de
2,6 mil. euro (9,6 mil. lei). De asemenea, pierderile s-auacumulat, de la 0,8 mil. euro în 2008 la 1,6 mil. euro anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO