Companii

Bere Carlsberg produsa la Bucuresti

20.04.2001, 00:00 55



United Romanian Breweries (URB) va lansa astazi pe piata romaneasca primele sticle de bere Carlsberg produsa la fabrica din Bucuresti, a anuntat Isaac Sheps, presedintele companiei.

URB producea pana acum in Romania marcile Tuborg Gold si Skol, iar Carlsberg va completa gama de produse ale firmei cu o marca "superpremium".

Berea Carlsberg va fi disponibila la sticla in magazine si la dozator, in pub-uri, a explicat Sheps. Este de asteptat ca aceasta marca sa fie vanduta mai ales in supermaketuri si magazine care au clienti cu venituri mai mari, pentru ca este o bere mai scumpa.

Decizia de productie a berii Carlsberg la Bucuresti vine la trei ani de la punerea in functiune a fabricii din Romania, printr-o investitie green field (de la zero) de 65 de milioane de dolari.

Tuborg se pregateste anul acesta sa isi dubleze capacitatea de productie de la 500.000 de hectolitri la 1 milion de hectolitri.

De fapt, aceasta dublare a fost prevazuta inca de la constructia fabricii, iar modul initial de construire permite acum expasiunea capacitatilor de productie prin investitii de numai 10 milioane de dolari.

Compania spune ca este lider pe segmentul de bere premium sub licenta, prin intermediul berii Tuborg, cu o cota de 60-65%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels