Companii

Catarama, multumit si cu vanzari mai mici cu 12%

Catarama, multumit si cu vanzari mai mici cu 12%

Viorel Catarama

05.10.2009, 23:18 31

Grupul de firme Elvila, controlat de omul de afaceri ViorelCatarama, a inregistrat in trimestrul trei al anului o "usoara"crestere a vanzarilor, tendinta care s-ar putea mentine pana lasfarsitul lui 2009.

"In cel de-al doilea semestru, datorita campaniilor de promovarea reducerilor la numite categorii de produse, s-a constatat ousoara crestere a vanzarilor", au spus reprezentantii Elvila.

Promotiile au fost de altfel vesta de salvare si pentru altecompanii din industrii lovite de criza precum cea auto, undejucatorii spun ca nu ar fi putut vinde nimic daca nu ar fi avutreduceri.

Rezultatele din trimestrul trei vin dupa ce in prima jumatate aanului grupul a avut vanzari mai mici cu 12%, dublu comparativ cunivelul preconizat initial. Cauza principala care a determinataceasta scadere o reprezinta blocajul din imobiliare cauzat delimitarea creditarii, dar si "neincrederea clientilor finali indezvoltarea economiei in perioada imediat urmatoare". Anul trecut,grupul a rulat afaceri de 115 mil. euro, iar pentru 2009 cel maipesimist scenariu luat in calcul prevede o scadere de 15-20% , ceeace ar duce vanzarile sub 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO