Energie

De unde extrage OMV Petrom grosul producţiei de petrol şi gaze? Principalele două zone de producţie, Oltenia şi Marea Neagră, au „secat“ accentuat în ultima decadă

De unde extrage OMV Petrom grosul producţiei de petrol...

Autor: Roxana Petrescu

21.01.2023, 11:18 61836

Oltenia rămâne cea mai impor­tantă zo­nă de producţie din România în eco­no­mia OMV Petrom, cel mai mare producă­tor lo­cal de petrol şi gaze, cu o pondere în totatul pro­ducţiei la nivel de grup pe anul 2021 de circa 25%, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor OMV Petrom.

Deşi neîntrecu­tă ca importanţă în totalul resurselor OMV Petrom, cantitatea de hidrocarburi extrase din această regiune a scăzut cu 23% faţă de nivelul din 2012, arată datele companiei.

A doua zonă importantă pentru pro­ducţia OMV Petrom este Marea Neagră, care figurează în datele com­pa­niei sub de­nu­mirea de Petromar. Aceasta a adus în 2021 circa 15% din toată producţia de petrol şi gaze a OMV Petrom la nivel de grup. Şi can­ti­tăţile extrase din Marea Neagră sunt în scădere continuă, cu 33% faţă de 2012. Anul trecut a adus o nouă scădere a producţiei de petrol şi gaze a OMV Petrom. Compania a avut o producţie de gaze natu­rale de numai 3,4 miliarde de metri cubi, cu 8% mai mică faţă de cea din 2021, inclusiv producţia de petrol fiind în scădere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO