Companii

Flamingo continua restructurarea prin vanzarea de magazine

20.09.2007, 18:29 18

Flamingo International, al doilea retailer de electronice si electrocasnice din piata dupa cifra de afaceri, a renuntat la reteaua de magazine Future Shop si a vandut ultimele 6 unitati catre compania MCS Communications, dupa ce, pe parcursul anului, a inchis alte 12 unitati.
Reprezentantii Flamingo nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei. MCS Communications face parte din grupul de firme care include si companiile HAT Romania si Boom TV.
"Am luat decizia in primavara, dupa evaluarea activitatii de anul trecut, odata cu decizia de a vinde magazinele din Serbia si Macedonia, unde de altfel afacerile se ridicau la cateva milioane de euro, o valoare foarte mica in totalul activitatilor grupului. A trebuit sa ne revizuim activitatea si sa ne concentram pe Flanco si Flamingo", a declarat Jiri Rizek, CEO al Flamingo International.
Dupa opt ani de activitate pe pietele din Macedonia si Serbia, Flamingo a decis vanzarea magazinelor si a activitatii de distributie catre un jucator local pentru a investi in dezvoltarea retelei din Romania.
Reprezentantii companiei intentionau sa scoata la vanzare active pe care le estimau la 20 mil. euro, cea mai mare parte a acestora urmand sa fie vandute in partea a doua a acestui an.
"A trebuit sa vindem Future Shop si pentru a nu confuza clientii si a ne concentra pe lantul Flanco World. Am deschis patru locatii pana acum, iar pana la sfarsitul anului vom mai deschide sase", a spus Rizek.
Bugetul de investitii aferent deschiderii noilor magazine Flanco World a fost estimat de Rizek la mai mult de 5 milioane de euro, numarul lor urmand sa ajunga la 19-20 de unitati pana la sfarsitul anului.
Referitor la cifra de afaceri, reprezentantii companiei au estimat ca se vor incadra in bugetul de 172 de milioane de euro, anuntat la jumatatea anului, urmand ca la finalul lunii sa prezinte rezultatele pentru al treilea trimestru si revizuirile estimarilor.
"Daca piata isi va urma cursul, va trece de valoarea inregistrata in 2005 si va atinge un miliard de euro, ne vom incadra in buget. Conteaza insa foarte mult si ultimul trimestrul al anului, cand se realizeaza circa 35% din vanzari", a declarat Jiri Rizek.
Flamingo a inregistrat in primele sase luni ale anului pierderi de 4,8 mil. euro, pe fondul unor afaceri in scadere cu 7,4%, la 67,9 mil. euro.
Actiunile Flamingo International au inchis sedinta de ieri la pretul de 0,377 lei/actiune, nivel la care valoarea de piata a companiei este de 87 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24