Companii

International Leasing: oferta de preluare, sub pretul din piata

23.11.2005, 19:56 43

Directorul general al societatii International Leasing, Ioana Necula, a lansat o oferta publica de preluare pentru a achizitiona restul de 28,87% din titlurile companiei pe care in acest moment nu le controleaza. Necula este in prezent actionarul majoritar al International Leasing, cu o participatie de peste 71%.

Ioana Necula a dobandit pozitia majoritara in cadrul societatii in urma unei operatiuni de majorare a capitalului social si, potrivit prevederilor legislatiei pietei de capital, a fost obligata de legislatia pietei de capital sa lanseze aceasta oferta de preluare.

Necula ofera pentru actiunile International Leasing un pret de 0,09 lei/actiune, cu mult sub pretul la care titlurile societatii se tranzactioneaza in piata. Ultima tranzactie derulata pe RASDAQ cu actiunile International Leasing s-a perfectat la pretul de 0,23 lei/actiune. La pretul oferit de Necula, valoarea ofertei publice este de 0,5 milioane de euro, in timp ce in piata pachetul de 28,8% valoreaza peste 1,3 milioane de euro.

"Pretul se incadreaza in prevederile legale", a explicat Necula pentru Ziarul Financiar.

International Leasing este prima companie independenta de leasing cu capital integral romanesc. In acest an, societatea urmeaza sa implineasca zece ani de activitate. In ultimul deceniu, numarul de contracte incheiate a crescut de la 115 in 1996 la peste 4.000 in anul 2005.

Estimarile pentru 2005 privind cifra de afaceri indica o valoare de circa 19 milioane de euro (circa 70 de milioane de lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels