Companii

Investitorii straini detin la 17% din Impact

10.01.2005, 00:00 27

Cresterea semnificativa a investitiilor straine pe Bursa de Valori si-a pus amprenta si asupra structurii actionariatul uneia dintre cele mai lichide companii de pe piata, Impact Bucuresti. Investitorii straini au ajuns sa detina in urma cumpararilor de actiuni de pe piata peste 17% din actiunile companiei de constructii si dezvoltare imobiliara.
Dintre acestia, cele mai mari pachete de actiuni sunt detinute de 26 de persoane juridice, in principal fonduri de investitii, care detin impreuna 16,88% din capitalul companiei. Pachete de actiuni reprezentand 0,34% din Impact sunt detinute de 37 de investitori straini, persoane juridice.
Dintre investitorii straini, cea mai mare pondere o detin cei inregistrati in Stalele Unite, cu o cota de 4,4%, urmati de cei din Austria, care detin 3,8%.
Fondatorul si presedintele companiei declara ca printre planurile de dezvoltare a Impact se numara pe termen mediu atragerea in actionariat a unor fonduri straine de investitii, si pe termen mai lung intrarea unui investitor strategic.
Impact se numara printre putinele exemple de companii romanesti care s-au dezvoltare prin intermediul pietei de capital, prin emisiune de actiuni noi si obligatiuni.
La inceputul saptamanii viitoare, pe Bursa va incepe tranzactionarea unei emisiuni de drepturi de preferinta ale Impact in cadrul unei operatiuni de majorare a capitalului social prin emisiunea de actiuni noi in valoare de 3,9 milioane de euro. Drepturile de preferinta Impact sunt primele care vor fi tranzactionate la Bursa de Valori.
Impact are o capitalizare bursiera de 80 milioane de euro. Compania inregistra la noua luni un profit net de 3,1 milioane de euro si a inregistrat vanzari 14,6 milioane de euro.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels