Companii

Kilometrul 23 de pe A1 din apropiere de Bucureşti devine centru regional de distribuţie – după Ikea, acum vin polonezii de la LPP

Kilometrul 23 de pe A1 din apropiere de Bucureşti devine...

Autor: Bogdan Alecu

10.01.2024, 18:15 28857

Noul centru regional aprovizionează un grup de pieţe sudice - română, bulgară, maghiară, croată, sârbă şi greacă - precum şi Macedonia de Nord, cu 450 de magazine Depozitul de 65.000 mp a fost construit în mai puţin de un an Noua unitate va angaja aproape 300 de persoane.

CTP, cel mai mare dez­voltator, proprie­tar şi ad­mi­nistrator de proprietăţi in­dustriale şi logistice din Europa după suprafaţa închiria­bilă brută, a livrat primul centru regional de distribuţie din străinătate al LPP Logistics, în România, în mai puţin de un an de la începerea construcţiei.

Depozitul este situat în CTPark Bucha­rest West, cel mai mare parc indus­trial din Europa Centrală şi de Est (ECE), depozitul de 65.000 mp va consolida reţeaua de dis­tribuţie a LPP în Europa de Sud. Tot la km 23 de pe A1 în cadrul CTPark Bucharest West se află şi depozitele celor de la IB Cargo – Maersk, care deserveşte Ikea şi care a ajuns la o suprafaţă de peste 100.000 mp şi care deserveşte de asemenea Europa de Sud-Est. Depozitul operat de A.P. Moller - Maersk & IB Cargo s-a deschis în sep­tembrie 2021 cu 76.000 mp, iar la mai puţin de doi ani, s-a extins la 100.000 mp, oferind soluţii lo­gistice personaliza­te şi deser­vind opt ţări din Europa şi Bal­cani. Unitatea este situată în parcul indus­trial CTPark Bu­cha­rest West. În cadrul depozi­tului lucrează 140 de oameni 24 de ore pe zi, 7 zile din 7.

România alături de Cehia, Ungaria şi Slovacia sunt ţă­rile-cheie din portofoliul CTP şi pe care CTP deţine o cotă de piaţă la nivel regional de 27,8% la finalul anului 2022, potrivit raportului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO