Companii

Obligatiuni BCR Leasing de 1,9 milioane euro

21.11.2003, 00:00 29

BCR Leasing, compania de leasing a Bancii Comerciale Romane, va lansa cel mai probabil in primlele luni ale anului viitor cea mai mare emisiune de obligatiuni corporative din Romania, valoarea titlurilor care vor fi oferite public pe piata de capital fiind de 75 miliarde de lei (1,9 milioane de euro).
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat deja un prospect preliminar pentru ca societatea sa evalueze intentiile potentialilor investitori. Printre putinele aspecte ale emisiunii care nu a fost inca stabilite se numara  dobanda care va fi platita cumparatorilor de obligatiuni. Valoarea acesteia va fi cel mai probabil de 6% pe an, in conditiile in care valoarea imprumutului, exprimata in lei, va fi indexata la evolutia cursului leu-euro. Dobanda ar putea ajunge la 6,5% in cazul in care riscul de neplata nu va fi acoperit de o companie de asigurari. O eventuala polita de asigurare pentru rambursarea imprumutului ar urma sa fie emisa de BCR Asigurari.
Durata imprumutului va fi de trei ani, iar compania va avea optiunea de a rascumpara obligatiunile dupa un an de la emisiune. Oferta publica va fi intermediata de o alta societate a grupului, BCR Securities, iar titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti. Conform directorului BCR Leasing, Claudiu Stanescu, emisiunea va asigura doar o mica parte din resursele financiare ale sociatatii. "BCR Leasing a incheiat pana la finalul lunii septembrie a acestui an contracte in valoare de 73 milioane de euro si credem ca anul viitor valoarea contractelor in derulare va ajunge la 100 a€“110 milioane de euro," a mai spuns Stanescu. Compania are in prezent o cota de aproape 10% pe piata leasingului din Romania. In primele noua luni ale anului societatea a obtinut un profit net de 89 miliarde de lei (2,3 milioane de euro).
Anul acesta au fost lansate trei emisiuni de obligatiuni corporative, Impact, TBI Leasing si Prefab Calarasi, din care doar primele doua oferte au fost incheiate cu succes.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24