Companii

Romanii din Cipru: Nu venim in tara, la 300 €

Romanii din Cipru: Nu venim in tara, la 300 €
30.03.2010, 23:47 249

Romanii care muncesc in Cipru spun ca nu vor sa se intoarca intara pentru 1.500 de lei (375 euro) si ca le este mai bine salucreze in strainatate cu aproape 1.000 de euro pe luna, inconditiile in care la acest salariu nu ar ajunge niciodata inRomania din cauza absentei studiilor superioare.
"Merg acasa doar in preajma sarbatorilor, cand ma intorc cu bani.In Cipru castig 5 euro pe ora", explica Paul, 33 de ani, dinCaracal, care a terminat liceul si a inceput sa lucreze inconstructii. El munceste de aproape trei ani in Lefkara, un sat inapropiere de orasul Larnaca, cel de-al treilea oras ca marime dinCipru.
Aproape 4.000-5.000 de romani muncesc in hotelurile, restaurantelesi firmele de constructii din Larnaca, potrivit oficialilorbiroului de turism din orasul cipriot.
Spre Cipru, singura tara din Uniunea Europeana care a avut anultrecut o crestere a indicatorului PIB per capita pana la putinpeste 22.000 de euro, se indreapta si romanii care au lucrat inItalia si Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels