Companii

Românii şi-au instalat în locuinţe sisteme de încălzire în pardoseală de 90 milioane de euro în 2023

Laurenţiu Chiriac, head of building solutions, REHAU România: Impactul tehnologiei digitale se resimte în toate sectoarele, iar domeniul încălzirii în pardoseală nu face excepţie.

Laurenţiu Chiriac, head of building solutions, REHAU România: Impactul tehnologiei digitale se resimte în toate sectoarele, iar domeniul încălzirii în pardoseală nu face excepţie.

Autor: Bogdan Alecu

14.03.2024, 18:40 145

La nivelul anului 2023 piaţa locală a sistemelor de încălzire în pardoseală a atins o valoare de aproximativ 90 de mil.euro, conform datelor furnizate de REHAU Building Solutions, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul instalaţiilor termice, sanitare şi de ven­tilaţie. Astfel, România îşi conso­lidează treptat poziţia de jucător semnificativ pe piaţa europeană dedicată acestui segment, evaluată în anul precedent la aproximativ 1,1 miliarde de euro conform analizelor Global Market Insights (GMI).

„În 2023, piaţa specifică a înregistrat o contracţie de 10-15%, influenţată de dimi­nuarea cu 20% a volumului de construcţii rezidenţiale noi la nivel naţional. Cu toate acestea, pentru anul în curs, ne aşteptăm la o stabilizare a pieţei, în special în contextul deblocării investiţiilor publice“, a declarat Laurenţiu Chiriac, head of building solutions, REHAU România.

Conform afirmaţiilor sale, piaţa de încăl­zire în pardoseală este dominată covâr­şitor de sistemele prin agent termic, urmate de cele electrice în mică măsură. Distribuţia între cele două tipuri de încăl­zire în pardoseală a rămas constantă în ultimii 3-5 ani, totodată, s-a putut observa o tendinţă de migraţie dinspre încălzirea prin radiatoare către cea în pardoseală.

De asemenea, estimările REHAU indică faptul că peste 80% din piaţă este absorbită de segmentul rezidenţial, în timp ce sectoarele industriale şi de retail manifestă un interes tot mai crescut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO