Companii

Ultima strigare: Lichidatorul City Mall va face o ultimă încercare de vânzare. Preţul, scăzut de la 33 la 21 milioane euro

Nedorit de nimeni: Lichidatorul City Mall va face o ultimă încercare de vânzare. Preţul, scăzut de la 33 la 21 milioane euro

Autor: Cristina Cuncea

10.06.2011, 13:04 770

Centrul comercial City Mall rămâne fără cumpărător şi la a patraîncercare de vânzare, lichidatorul intenţionând să organizeze oultimă licitaţie la un preţ mai mic cu 5-10%, iar dacă nu va găsicumpărător nici de această dată, strategia de valorificare amall-ului va fi modificată, informează Mediafax.

Preţul de pornire la următoarea licitaţie va fi de 21-22milioane de euro, faţă de 33 milioane de euro la cât a fost scos lavânzare centrul comercial la prima licitaţie.

"Nu s-a vândut nici de această dată. O să mai facem o uşoarăscădere de preţ de 5-10% şi vom mai organiza o licitaţie. Va ultimaprocedură, după care vom schimba strategia de valorificare acentrului comercial. Vom lua în calcul inclusiv păstrarea centruluicomercial, avem multe proceduri la îndemână în acest sens", adeclarat agenţiei Mediafax, Radu Lotrean, partener al Casei deInsolvenţă Transilvania, lichidatorul centrului comercial.

City Mall a fost scos la vânzare prima dată la 31 martie,ulterior, din cauză că niciun investitor nu a fost interesat săcumpere centrul comercial, au mai fost organizate alte douălicitaţii, astfel că preţul a fost redus la 29,5 milioane de euro,respectiv 26,2 milioane de euro. La cea de-a patra încercare devânzare a mall-ului preţul de pornire a fost stabilit la 23,58milioane de euro, iar documentaţia de înscriere la licitaţietrebuie depusă până pe 8 iunie.

Centrul comercial a intrat în faliment în luna noiembrie aanului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei careîl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian deinvestiţii APN European Retail Trust), de a rambursa creditelecontractate pentru achiziţia City Mall, în 2006. La vremearespectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar alCity Mall, amplasat în zona Eroii Revoluţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO