Constructii & Imobiliare

One United se uită să cumpere birourile @Expo construite de Atenor lângă Romexpo

One United se uită să cumpere birourile @Expo...

Autor: Bogdan Alecu

One United Properties, cel mai activ dezvoltator imobiliar de pe piaţa locală, se uită să cumpere proiectul de birouri @Expo dezvoltat în zona Romexpo de belgienii de la Atenor, potrivit datelor din piaţă. One United nu a oferit niciun comentariu pe aceast subiect. Discuţia a apărut după ce la începutul anului Atenor semnase o promisiune de vânzare-cumpărare cu ungurii de la Adventum pentru proiect, tranzacţie estimată la acea vreme la 120 mil. euro.

Adventum a mai cumpărat de la Atenor proiectul de birouri Hermes Business Campus, din zona Dimitrie Pompeiu din Capitală, într-o tranzacţie de circa 140 mil. euro. Dacă s-ar semna tranzacţia dintre One United şi Atenor, ar fi cea mai importantă tranzacţie cu birouri din 2023 şi ar avea loc într-un moment în care cererea pentru închiriat spaţii s-a redus.

Anul acesta este programată a fi livrată faza a doua a @Expo.

În 2022 a fost livrată prima fază, de 21.000 mp, iar în total proiectul va avea circa 44.000 mp GLA spaţii închiriabile de birouri. În total, office cu retail, proiectul are o suprafaţă închiriabilă de 54.000 mp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO