Constructii & Imobiliare

One United se uită să cumpere birourile @Expo construite de Atenor lângă Romexpo

One United se uită să cumpere birourile @Expo...

Autor: Bogdan Alecu

02.06.2023, 00:07 1093

One United Properties, cel mai activ dezvoltator imobiliar de pe piaţa locală, se uită să cumpere proiectul de birouri @Expo dezvoltat în zona Romexpo de belgienii de la Atenor, potrivit datelor din piaţă. One United nu a oferit niciun comentariu pe aceast subiect. Discuţia a apărut după ce la începutul anului Atenor semnase o promisiune de vânzare-cumpărare cu ungurii de la Adventum pentru proiect, tranzacţie estimată la acea vreme la 120 mil. euro.

Adventum a mai cumpărat de la Atenor proiectul de birouri Hermes Business Campus, din zona Dimitrie Pompeiu din Capitală, într-o tranzacţie de circa 140 mil. euro. Dacă s-ar semna tranzacţia dintre One United şi Atenor, ar fi cea mai importantă tranzacţie cu birouri din 2023 şi ar avea loc într-un moment în care cererea pentru închiriat spaţii s-a redus.

Anul acesta este programată a fi livrată faza a doua a @Expo.

În 2022 a fost livrată prima fază, de 21.000 mp, iar în total proiectul va avea circa 44.000 mp GLA spaţii închiriabile de birouri. În total, office cu retail, proiectul are o suprafaţă închiriabilă de 54.000 mp.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro