Curs BNR

Cum evoluează cursul de schimb marţi dimineaţă

Cum evoluează cursul de schimb marţi dimineaţă

Autor: Marius Oncu

10.03.2015, 10:47 522

În jurul orei 10:10, euro era cotat între băncile comerciale la 4,4400 - 4,4420 lei, în scădere uşoară faţă de 4,4450 lei în tranzacţiile perfectate pe finalul şedinţei de luni.

"În piaţă nu s-a întâmplat mare lucru. Lipseşte interesul pentru tranzacţiile euro/leu. Nu se bagă nici jucătorii locali, dar nici cei străini, care anterior au fost atraşi de plasamentele în obligaţiunile româneşti", a declarat pentru MEDIAFAX dealerul unei bănci.

Volumele s-au situat la aproximativ jumătate din media pentru prima oră de operaţiuni şi s-au menţinut astfel în linie cu şedinţa de luni, când activitatea pieţei per ansamblul zilei a fost, de asemenea, la jumătate faţă de medie.

Cursul a coborât în primele tranzacţii ale zilei şi sub pragul de 4,44 lei, minimul fiind înregistrat la 4,4390 lei/euro, în timp ce maximul a fost atins la 4,4435 lei/euro.

În regiune, forintul s-a apreciat cu 0,1%, iar zlotul a stagnat.

Pe pieţele externe, francul elveţian a stagnat faţă de ultimele tranzacţii de luni, la 0,9346 euro, în timp ce dolarul s-a întărit cu 0,5%, la 0,9259 euro.

Dolarul a urcat la maximul a 12 ani faţă de euro în timpul tranzacţiilor derulate pe parcursul nopţii în Asia. Moneda americană este susţinută de aşteptările investitorilor că Rezerva Federală a SUA va începe să crească dobânzile de la mijlocul acestui an, în timp ce Banca Centrală Europeană a demarat luni un amplu program de achiziţie de obligaţiuni guvernamentale, al cărui scop declarat este accelerarea inflaţiei, dar care pune şi presiune de depreciere pe moneda europeană.

BNR a anunţat luni un curs pentru euro în creştere cu 0,37 bani, la 4,4439 lei, în contextul unei deprecieri uşoare a monedei europene în raport cu valutele din regiune, în timp ce dolarul a urcat cu 2,88 bani, la 4,0779 lei, şi a înregistrat astfel al patrulea maxim record consecutiv.

Pentru francul elveţian, BNR a anunţat un curs în creştere cu 0,24 bani, de la 4,1457 lei la 4,1481 lei.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO