Eveniment

Abonamentul RomTelecom, mai scump

03.09.2003, 00:00 12

RomTelecom a primit aprobarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) pentru a mari pretul abonamentelor pentru telefonia fixa si pentru a-si exprima tarifele in euro.
ANRC a decis ca RomTelecom sa mareasca tariful la abonamente cu 15,35%. Procentul este echivalent cu un plus de 20.060 lei pentru abonamentele cu 0, 50 si 100 de impulsuri incluse si cu 10.030 de lei pentru cel social.
Autoritatea a mai decis ca tarifele pentru convorbirile locale si interurbane sa ramana nemodificate. Astfel, atat pretul unui impuls telefonic ramane acelasi cat si numarul de secunde incluse intr-un impuls. Tarifele pentru convorbirile internationale vor scadea cu pana la 45% (in medie cu 17%).
"Operatorul de telefonie fixa va exprima in euro tarifele tuturor serviciilor furnizate pe piata cu amanuntul", se mai arata in comunicatul ANRC. Modificarile tarifare aprobate de ANRC tin cont de rata inflatiei (dintre 1 septembrie 2002, data luata in considerare la ultima ajustare a tarifelor, in noiembrie 2002, si 30 iunie 2003) si reprezinta un prim pas in directia procesului de rebalansare a tarifelor, spun oficialii Autoritatii. In momentul in care ANRC va aproba un plan de rebalansare a tarifelor (corelarea lor cu nivelul costurilor), modificarea anuntata ieri va fi luata in considerare, efectele concrete ale acesteia urmand a fi evaluate si ajustate corespunzator.
In conformitate cu Legea pentru serviciul universal si drepturile utilizatorilor cu privire la retelele si serviciile de comunicatii electronice, modificarile tarifare vor putea intra in vigoare cel mai devreme la data de 2 octombrie 2003. iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels