Eveniment

Creşterea veniturilor nu ţine piept scumpirilor, iar angajaţii spun că puterea de cumpărare din România scade mai mult decât se vede în statistici

Creşterea veniturilor nu ţine piept scumpirilor, iar...

Autor: Răzvan Botea

24.06.2022, 17:00 755

♦ Ca să compenseze creşterea de preţuri, majoritatea angajaţilor sunt de părere că au nevoie de o creştere salarială de 10-30%.

Jumătate din angajaţii care au răspuns unui sondaj al platformei de recrutare Bestjobs nu au primit o mărire salarială în 2022, iar 9 din 10 dintre cei care au primit o majorare de salariu au spus că aceasta a fost sub nivelul inflaţiei. Deşi din datele statistice rezultă că puterea de cumpărare a angajaţilor din România a scăzut cu 2,4%, angajaţii spun că în realitate scăderea este mult mai mare.

„De la începutul anului salariul mi-a crescut cu 5%, undeva la 275 de lei net. Cel mai tare am simţit creşterea preţurilor la carburant. Şi la alimente au crescut preţurile foarte mult, cu cel puţin 20%. Dacă la începutul anului luam o pâine cu 4 lei, acum iau aceeaşi pâine cu 4,8 lei. A fost nevoie să reduc cheltuielile din alte părţi din cauza creşterii pre­ţurilor carbu­ranţilor“, spune Eduard Baltag, angajat pe un post în limba germană la o corporaţie din Braşov.

Ca să compenseze creşterea de preţuri, majoritatea angajaţilor sunt de părere că au nevoie de o creştere salarială de 10-30%, mai arată sursa citată. De asemenea, cei mai mulţi salariaţi spun că nivelul de trai le-a scăzut simţitor, din cauza creşterii tuturor preţurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO