Eveniment

Directorul general al Companiei Naţionale de Aeroportui Bucureşti, demis, dar rămâne pe poziţia de director financiar

Directorul general al Companiei Naţionale de Aeroportui Bucureşti, demis, dar rămâne pe poziţia de director financiar

Autor: Mirabela Tiron

05.09.2012, 13:50 3011

Cornel Poteraşu, directorul general al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aeroportul Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa) a fost demis prin ordin de ministru vineri, când a avut loc şedinţa în care s-au reunit reprezentanţii a şapte insituţii de stat pentru a discuta despre securitatea aeroportului.

Această şedinţă a avut loc în contextul în care pe 15 august o studentă japoneză era acostată şi urcată într-un taxi de un tânăr, care acum este suspect în cazul morţii ei.

"Cornel Poteraşu a fost demis, el se va întoarce pe funcţia de director financiar pe care a ocupat-o înainte. În locul lui Cristinel Smadu, directorul general adjunct al companiei va prelua conducerea interimară. Poziţia de director general a aeroportului Henri Coandă (Otopeni) a fost desfiinţată conform organigramei", a spus Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.

Cornel Poteraşu, care era de doar câteva luni directorul general al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, apare în declaraţia de avere, cu un salariu de bază de 3.740 de lei pe lună, în timp ce directorul general adjunct, Gabriel Ţara, are un venit anual de 181.456 de lei (15.121 lei pe lună- potrivit calculelor ZF). Poteraşu l-a înlocuit la conducerea Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti pe Tudor Jidav, care a fost numit săptămâna trecută director general la aeroportul din Băneasa.

Ovidiu Toşa, şeful securităţii aeroportuare şi structurii de securitate de la Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, are un venit anual de 144.376 lei (12.031 lei pe lună), potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul aeroportului şi calculelor ZF.

Cristian Alexe, directorul de siguranţă aeronautică, are un venit anual de 114.156 de lei (9.513 lei pe lună), arată aceeaşi sursă.

Augustin Duţulescu, directorul de analiză financiară al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, are un venit anual de 177.904 lei (14.825 lei pe lună), potrivit declaraţiei de avere.

Gabriel Schuster, directorul tehnic, are un venit anual de 159.845 lei (13.320 lei pe lună), potrivit declaraţiei de avere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels