Eveniment

FMI a programat pentru vineri şedinţa de evaluare a acordului cu România

FMI a programat pentru vineri şedinţa de evaluare a acordului cu România

Autor: Razvan Voican

20.06.2011, 14:48 300

Boardul FMI are pe agenda şedinţeide vineri prima evaluare din acordul stand-by încheiat cu Româniala sfârşitul lunii martie. Autorităţile române şi-au exprimatintenţia de a trata acordul ca pe unul de tip preventiv, adicăaccesarea sumei de 3,6 mld. euro pusă la dispoziţie de Fond ar urmasă aibă loc numai în situaţii excepţionale.

Mihai Tănăsescu, reprezentantulRomâniei la FMI, a declarat recent că toţi parametrii aferenţiprimei evaluări au fost îndepliniţi. Ca atare, Bucureştiul ar puteaprimi vineri evaluări pozitive de la Washington, un astfel desemnal fiind binevenit în condiţiile în care percepţia de riscprivind România tinde să se deterioreze în ultimele zile din cauzaprezenţei importante a băncilor greceşti pe piaţalocală.

Pe de altă parte, Guvernul arputea avea dificultăţi cu a doua evaluare a FMI, când vor fianalizate progresele în calendarul de restructurare şieficientizare a companiilor de stat.

Misiunea FMI va reveni laBucureşti în luna august, când urmează să fie discutată şirectificarea bugetară pe anul în curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO