Eveniment

Mihai Chiş, unul dintre coordonatorii lotului olimpic de matematică al României: Pregătirea olimpicilor presupune o foarte bună pregătire a profesorilor antrenori, este necesară o finanţare specială a domeniului de performanţă

Lector dr. Mihai Chiş, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest: 
Pentru majoritatea celor care formează lotul naţional de matematică, pregătirea a început încă din clasele primare, în momentul în care au descoperit plăcerea de a rezolva probleme, nu doar de matematică.

Lector dr. Mihai Chiş, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest: Pentru majoritatea celor care formează lotul naţional de matematică, pregătirea a început încă din clasele primare, în momentul în care au descoperit plăcerea de a rezolva probleme, nu doar de matematică.

Autor: Ramona Cornea

01.08.2023, 17:20 130

„Foarte puţini profesori sunt dispuşi şi capabili de efortul necesar în acest sens. O finanţare specială a domeniului de performanţă ar fi necesară, dar nu cu bani aruncaţi la întâmplare, ci cât mai ţintit spre nişte grupuri de lucru, care să găsească oamenii potriviţi.“

Pregătirea elevilor olimpici este dependentă de pregătirea profesorilor antrenori, astfel că este necesară o finanţare specială a domeniului de performanţă, una care să ţintească să găsească oamenii potriviţi pentru un astfel de proces complex şi de durată, este de părere lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest, unul dintre coordonatorii lotului olimpic de matematică al României care a obţinut cele mai bune rezultate la Olimpiada Internaţională de Matematică din ultimele aproape trei decenii.

„Pregătirea olimpicilor presu­pu­ne în primul rând o foarte bună pregătire a profesorilor antrenori, care se obţine şi se perfecţionează în ani mulţi şi nu se termină ni­cio­dată. Foarte puţini profesori sunt dis­puşi şi capabili de efortul ne­cesar în acest sens. O finanţare spe­cială a domeniului de per­for­manţă ar fi necesară, dar nu cu bani aruncaţi la întâmplare, ci cât mai ţintit spre nişte grupuri de lucru, care să găsească oamenii po­triviţi“, a spus Mihai Chiş pentru ZF.

În plus, el spune că în unii ani, Societatea de Ştiinţe Matematice din România a reuşit să obţină sponsorizări de la unele fundaţii, pentru a plăti profesorii care ţin lecţii de pregătire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO