Eveniment

Prima rectificare: plus 3,2 mld. lei la venituri, plus 4,1 mld. lei la cheltuieli

Prima rectificare: plus 3,2 mld. lei la venituri, plus 4,1 mld. lei la cheltuieli

Foto Shutterstock

Autor: Dinca Thomas

03.08.2011, 00:06 386

Guvernul va rectifica bugetul de cheltuieli în sensul că vamajora veniturile la buget cu 3,2 miliarde de lei şi va creştecheltuielile cu 4,1 miliarde de lei, astfel încât deficitul bugetarva creşte cu aproape 883 mil. lei.

Banii vor fi alocaţi mai multor ministere pentru finanţareaproiectelor de investiţii şi pentru stingerea datori­ilor acumulatede companii de stat, potrivit unui proiect care vizează primarectificare bugetară din 2011.

Dacă Ministerul Transporturilor va primi o suplimentare de 1,6mld. lei la buget, cel al Mediului şi cel al Transporturilor vorprimi cu peste 550 mil. lei mai puţin anul acesta. Majorareaveniturilor bugetului de stat va fi realizată din sumele colectatedin impozitul pe profit, venituri şi câştiguri din capital de lapersoane juridice, din impozitul pe ve­nit şi salarii, din taxa pevaloarea adău­gată, din accize şi din venituri nefiscale.

Veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat aferentesistemului public de pensii sunt indicate în creştere cu 643,5 mil.lei (rezultând din diminuarea veniturilor curente, princontribuţii, cu 364,4 milioane lei şi majorarea subven­ţiei de labugetul de stat cu un miliard lei), în timp ce cheltuielile vor fimajorate cu 643,5 milioane lei, pentru plata integrală a pensiilorpână la sfâr­şitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO