Eveniment

Senatorul PDL Mircea Banias, pus oficial sub acuzare

Senatorul PDL Mircea Banias, pus oficial sub acuzare

Autor: Lupasteanu Catalin

23.05.2011, 15:34 258

Senatorul PDL Mircea Banias a declarat, luni, la ieşirea de laDNA, că a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie,pentru trafic de influenţă.

Mircea Banias a declarat jurnaliştilor că nu înţelege de ce a fostpus sub urmărire penală, susţinând că nu a discutat niciun momentcu lucrători ai Portului Constanta şi nu cunoaşte absolut nimicdespre transportul cu produse din China.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe Laurenţiu Mironescu, senatorul a spuscă e prieten cu acesta, iar din anul din 2005 deţin împreună părţisociale la o societate cu specific maritim.
În ce priveşte legătură cu Emil Banias, senatorul a arătat căfratele său şi el au înfiinţat o fundaţie tot cu specific maritimdin care parlamentarul s-ar fi retras în urmă cu doi ani.

Senatorul Banias a fost adus de poliţişti luni, la ora 9.00, laDirecţia Naţională Anticorupţie, unde i s-au prezentat acuzaţiilecare i se aduc, parlamentarul ieşind de la audiere în jurul orei11.50.

Secţia I de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei NaţionalăAnticorupţie (DNA) face investigaţii cu privire la senatorul PDL deConstanţa Mircea Banias şi secretarul general al MAI, LaurenţiuMironescu, parlamentarul fiind adus, luni, pentru a fi audiat lasediul DNA - Structura Centrală.

Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu sunt suspectaţi într-un caz deevaziune fiscală cu produse petrolier aduse în Portul Constanţa,cercetarea fiind începută de Parchetul Capitalei şi declinată DNAdin cauza prejudiciului, care în două luni a atins un milion deeuro, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul privind transporturile ilegale de mărfuri de contrabandăvenite din China, în care luni au fost făcute percheziţii, ar fipornit de la o anchetă preluată în lucru, iniţiat, de cătreParchetul Tribunalului Bucureşti, au declarat, luni, pentruMEDIAFAX surse judiciare.

Sursele citate au precizat că zeci de vase cu ţiţei au fost aduseîn Portul Constanţa, unde nu au fost verificate corespunzător caurmare a presupuselor intervenţii făcute de senatorul PDL deConstanţa Mircea Banias şi secretarul general al MAI, LurenţiuMironescu, precum şi de alţi lucrători vamali.

În ce priveşte modul de operare, sursele judiciare au arătat căpersoane interesate, prin intermediul unor firme fantomă, aduceauproduse petroliere categoria "motorină" care fie nu erau vămuite,fie erau vămuite la o altă categorie, ce nu presupunea accizarea,iar ulterior acestea erau vândute pe piaţa neagră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO