Info

Cum navigăm prin labirintul schimbărilor legislative în HR: strategii şi practici moderne

Advertorial

Cum navigăm prin labirintul schimbărilor legislative...
03.10.2023, 10:00 232

Toţi specialişţii HR ştiu un lucru: să ţii pasul cu modificările legislative nu este un sprint anual, ci un maraton continuu. Formularea complexă a legislaţiei, reglementărilor fiscale şi standardelor de conformitate suferă actualizări frecvente, ceea ce face ca sarcina organizaţiilor de a se asigura că procesele lor de administrare a personalului şi salarizare rămân în conformitate cu legea să fie dificilă. În acest context, nu e de mirare că 50% dintre specialiştii HR consideră că nu au încredere în capacitatea lor de a ţine pasul cu regulile şi reglementările în continuă schimbare.

Cum poţi gestiona schimbările legislative: varianta tradiţională

Organizaţiile au navigat şi navighează de cele mai multe ori prin labirintul schimbărilor legislative utilizând metode tradiţionale. Această abordare implică cercetarea manuală şi consultarea experţilor juridici externi costisitori pentru a interpreta limbajul complex al legilor şi reglementărilor. Odată înţelese, informaţiile sunt diseminate în departamente şi necesită eforturi semnificative de coordonare pentru a actualiza procesele, politicile metodele de calcul sau dosarele angajaţilor. Această metodă, deşi bine intenţionată, este consumatoare de timp, necesită resurse şi este susceptibilă la erori umane.

Abordarea modernă: strategii bazate pe colaborări şi tehnologii inteligente

Soluţiile software pentru resurse umane: În contrast puternic cu metoda tradiţională, un software modern pentru resurse umane prezintă o schimbare de abordare în gestionarea provocărilor de conformitate legislativă. Valorificând tehnologia de ultimă oră şi automatizarea, aceste soluţii software oferă actualizări în timp real privind schimbările legislative relevante pentru administrarea personalului şi salarizare. Alertele şi notificările se asigură că toţi utilizatorii sunt la curent cu implementarea actualizărilor reglementate în aplicaţie, permiţând organizaţiilor să îşi ajusteze proactiv procesele şi politicile interne. În plus, pachetele software pot include şi ore de consultanţă legislativă, pentru ca specialiştii HR să nu caute îndelung sfatul unui expert în domeniu. Vrei şi tu sa-ţi digitalizezi procesele? Programează-ţi un demo gratuit aici.

Abonamentul legislativ: În loc să cauţi constant schimbările legislative, poţi opta pentru un abonament legislativ. Vei primi notificări prin email în termen de 48 de ore de la apariţia oricărei modificări care afectează salarizarea sau administrarea personalului. De asemenea, un astfel de abonament nu este pur informativ, dar include şi interpretări de specialitate, explicaţii clare şi cele mai bune practici de implementare. Adiţional, sunt incluse 3 ore de consultanţă în domeniul fiscalităţii şi legislaţiei muncii valabile timp de 3 luni. Orele neutilizate pot fi acumulate şi utilizate atunci când apar schimbări seminificative.Abonează-te aici.

Externalizarea colaborativă: Externalizarea nu mai este doar o metodă prin care să îţi reduci costurile proceselor de HR, ci a devenit o opţiune strategică care să te ajute să treci mai uşor prin momentele în care nu poţi pasul cu toate schimbările (fie ele interne sau externe). În prezent, companiile apelează la serviciile de externalizare atunci când costurile mari cu departamentele interne de HR sunt tot mai greu de gestionat, când oamenii de HR nu reuşesc să mai ţină pasul cu modificările legislative, când nu au experţi in salarizare, când nu au la dispoziţie un soft specializat care să le optimizeze fluxurile de lucru sau când îşi doresc să îşi orienteze forţa de muncă internă într-o direcţie diferită (de exemplu, recrutare de personal). Departamentul de externalizare colorful.hr îţi pune la dispoziţie o echipă de peste 70 de specialişti în salarizare şi administrare de personal, dar şi experiţi în legislaţia muncii şi fiscalitate, pentru ca toate procesele de HR sa nu mai fie o provocare. Vezi mai multe detalii aici.

 

Descoperă colorful.hr: maximizarea eficienţei şi conformităţii legislative în managementul resurselor umane

Când vine vorba de legislaţie în HR, îţi oferim mai mult decât o aplicaţie de HR. Desfăşurăm periodic cursuri, evenimente, webinarii, newslettere informative şi multe ore de consultanţă pentru ca toţi specialiştii HR cu care interacţionăm să fie întotdeauna corect informaţi. Ne implicăm constant pentru a ajuta nu doar clienţi, ci o întreagă comunitate pe care am format-o în jurul webinarului nostru legislativ lunar: HR Talk With a Spark. Webinarul are loc în ultima zi de joi a fiecărei luni, iar în cadrul lui vorbim deschis despre toate modificările legislative din luna respectivă, cu impact în zona de salarizare şi administrare de personal. Te poţi înscrie aici ca să primeşti notificări pentru ediţii viitoare.

De 22 de ani, colorful.hr digitalizează procesele de HR, oferindu-le specialiştilor instrumentele de care au nevoie pentru a fi performanţi. De la pontaj, salarizare, administrarea personalului şi a documentelor care simplifică partea de HR admin, până la soluţii digitale care contribuie la creşterea companiei cu ajutorul unor module dedicate recrutării (Applicant Tracking System), evaluării (Performance Management System), dezvoltării personalului (Learning Management System) şi analizei datelor. Suita colorful.hr cuprinde şi soluţii dedicate pentru bugetare, decontarea cheltuielilor în interes de serviciu (Travel), self service pentru angajaţi, comunicare internă şi chatbot HR. Adiţional, se oferă servicii externalizate pentru recrutarea personalului, leasing de personal, consultanţă legislativă, salarizare şi administrare de personal. Peste 750 de businessuri automatizează procesele HR prin colorful.hr. Este momentul potrivit să ne contactezi pentru un demo gratuit.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO