Info

(P) 7 paşi de care să ţii cont atunci când cumperi un apartament

Sursa foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock

Autor: Publicitate

12.04.2023, 17:01 2542

1. Stabileşte un buget

Achiziţionarea unui apartament este o decizie majoră. Indiferent dacă îl cumperi pentru a locui în el sau pentru a investi într-o nouă proprietate, este necesar să ai în vedere o serie de factori pentru a face alegerea corectă.

Acest proces necesită o planificare detaliată şi o cercetare atentă. De aceea, înainte de a alege, este important să ai o listă a criteriilor de care să ţii cont, pentru a cumpăra apartamentul perfect.

În acest articol, vei descoperi sfaturi esenţiale care să te ajute să alegi cea mai bună proprietate pentru nevoile tale.

Înainte de a începe să cauţi un apartament, este important să îţi stabileşti un buget clar şi realist.

Gândeşte-te şi la cheltuielile pe care le vei avea pentru a întreţine locuinţa respectivă. De asemenea, este esenţial să stabileşti cum vei achita apartamentul: dacă vei avea nevoie de un împrumut sau doar de propriile economii.

Luând în calcul toate acestea, vei reuşi să îţi restrângi aria de căutare.

2. Alege locaţia

Locaţia apartamentului este un factor important de luat în calcul. Poate că decizi să te muţi într-un oraş nou sau doar să îţi schimbi cartierul. Gândeşte-te la cât de aproape vrei să fie de locul de muncă, de şcoală sau de alte facilităţi.

Dacă eşti din Bucureşti sau îţi doreşti să investeşti într-un imobil, uită-te la apartamente de vanzare Aviatiei şi alege-l pe cel care se potriveşte cel mai bine cu nevoile tale!

3. Stabileşte mărimea apartamentului

Mărimea apartamentului este un alt factor pe care trebuie să îl iei în considerare. Gândeşte-te câte camere îţi doreşti să aibă şi ce suprafaţă ai vrea să ai la dispoziţie, în funcţie de numărul membrilor familiei tale sau de alte criterii.

În funcţie de bugetul pe care l-ai stabilit, poţi opta chiar şi pentru un duplex sau pentru apartamente de lux Aviatiei.

4. Interesează-te de facilităţi

Vezi care sunt facilităţile aflate în apropierea clădirii şi în cartier. Acestea pot include magazine, şcoli, grădiniţe, sală de sport etc..

De asemenea, interesează-te şi care sunt facilităţile pe care ţi le oferă achiziţionarea acestui apartament, precum parcarea sau sistemul de securitate.

5. Ia în considerare posibilitatea de revânzare

Este important să ţii cont şi de posibilitatea de revânzare a apartamentului, atunci când decizi să faci achiziţia.

Caută informaţii despre piaţa imobiliară din acea zonă şi despre cum s-au schimbat preţurile în timp. Gândeşte-te la potenţialul de creştere a valorii apartamentului, pe viitor. Acest lucru este important mai ales dacă achiziţionezi proprietatea ca o investiţie, dar şi în cazul în care plănuieşti să te muţi în scurt timp.

6. Gândeşte-te la viitor

Atunci când vrei să cumperi un apartament, gândeşte-te şi la nevoile pe care le vei avea. Dacă planifici ca pe viitor să ai copii, asigură-te că apartamentul va fi suficient de mare pentru o familie. De asemenea, este necesar să vezi dacă există şcoli în apropiere şi dacă este o comunitate pentru familii.

Dacă plănuieşti să achiziţionezi apartamentul pentru investiţie (vrei să îl închiriezi), verifică dacă în apropiere sunt mijloace de transport în comun sau asigură-te că există o parcare pentru maşini.

7. Verifică actele necesare

Când cumperi un apartament, este esenţial să verifici toate actele necesare, pentru a te asigura că tranzacţia se desfăşoară în mod legal şi că nu vor exista probleme legate de proprietate.

Poţi verifica toate documentele prin intermediul unui notar sau al unui avocat specializat în tranzacţii imobiliare.

În concluzie, achiziţionarea unui apartament este o decizie importantă şi este necesar să iei în considerare mai multe aspecte, înainte de a-l cumpăra. Dacă ţi-ai stabilit clar nişte paşi pe care să îi urmezi şi ştii cu ce scop îl achiziţionezi, procesul va fi mult mai simplu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO