Info

(P) Family Office-ul detinut de Octavian Patrascu intra pe verticala de energie, printr-o investitie intr-un parc fotovoltaic de 30MW situat in Dambovita.

Octavian Patrascu – TVP Family Office

Octavian Patrascu – TVP Family Office

Autor: Publicitate

17.07.2023, 10:57 310

Patrascu a investit alaturi de un alt antreprenor cunoscut in domeniu, Cosmin Tirvuloiu care mai detine alte 2 parcuri fotovoltaice. Planurile lor reflectă convingerea că sectorul energetic va cunoaşte o creştere semnificativă.

Octavian Pătraşcu: "Suntem încântaţi sa lansam primul parc din portofoliul nostru, Premium Green Energy,  si să facem acest pas în industria energiei verde. Suntem încrezători că acest sector va juca un rol vital în viitorul nostru energetic. Ne propunem să investim în diverse proiecte de energie regenerabilă, precum eoliană şi fotovoltaică, pentru a aduce beneficii pe termen lung comunităţilor şi mediului înconjurător.”

Patrascu considera ca acest proiect este un pas important si in strategia ESG pe care o urmeaza ca si strategie de investitie prin family office. Investitiile de tip ESG (Environment, Social and Governance) sunt o abordare strategica in afaceri, care integreaza factori non-financiari, luand in calcul si un impact economic pozitiv asupra mediului si a comunitatii, nu doar in plan financiar.

Patrascu:  „Viziunea noastră este să contribuim la dezvoltarea şi implementarea soluţiilor sustenabile care vor alimenta lumea noastră într-un mod curat şi eficient. Ne propunem să investim aici, acasa, in Romania, în diverse proiecte de energie regenerabilă, eoliană şi fotovoltaică, pentru a aduce beneficii pe termen lung comunităţilor şi mediului înconjurător.  Speram ca din ce in ce mai multi investitori autohtoni vor alege sa valorifice aceste oportunitati."

Romania nu se situeaza foarte bine in clasamentul tarilor UE privitor la capacitatea instalata eoliana si solara. In 2022, producţia de energie „verde” a fost inca sub 20% din total, dar tinta pentru 2030, conform ministerului energiei, este de 34% din productie, ceea ce confirma potentialul si oportunitatea de dezvoltare pentru investitorii in acest domeniu.

Potrivit lui Octavian Pătraşcu, este esenţial să se accelereze investiţiile în energie regenerabilă, deoarece acesta este un domeniu cu un potenţial enorm, cu impact pozitiv asupra mediului şi economiei. "Investind în acest domeniu, mizăm pe faptul că sectorul energetic se va dubla până în 2050", declara Octavian Pătraşcu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO