Info

Vlad Ţurcanu, absolvent EMBA, a lăsat corporaţia pentru a începe o afacere în domeniul fashion

Advertorial

Vlad Ţurcanu, absolvent EMBA, a lăsat corporaţia...

Autor: Publicitate

08.04.2024, 07:00 753

Vlad Ţurcanu, fondator EMA\T Concept & Finance Manager Elsima Conf, este un profesionist în finanţe cu o experienţă vastă în domeniul bancar, producţie şi în gestionarea fondurilor de asigurări şi pensii. În urmă cu câţiva ani, a ales să-şi pună pe hold cariera corporatistă promiţătoare, pentru a deveni antreprenor alături de soţia sa. Cei doi au decis să dezvolte mai departe afacerea de familie, Elsima Conf, o fabrică din Focşani cu 30 de ani de experienţă în industria textilă.

Astfel a luat naştere EMA\T Concept, un brand ce aduce pe piaţa locală de fashion calitatea hainelor executate profesional, care anterior erau destinate exclusiv exportului. EMA\T Concept produce îmbrăcăminte smart business with a twist pentru femeile din mediul corporatist, hainele fiind potrivite atât pentru job, cât şi pentru timpul liber.

Absolvent al programului WU Executive MBA Bucharest (2021 – 2023), Vlad Ţurcanu povesteşte cum l-a ajutat programul de EMBA să îşi dezvolte afacerea în domeniul designului vestimentar.

„Cursurile de EMBA au fost foarte variate, de la contabilitate, la strategie şi inovaţie. Profesorii mi-au oferit o perspectivă nouă asupra antreprenoriatului, iar eu am dobândit un suflu nou pentru eficientizarea operaţiunilor şi pentru a creşte business-ul online ematconcept.ro. În 2023, am reuşit să finalizez implementarea în cloud a unui software de producţie integrat şi am redefinit indicatorii cheie pe care să-i urmărim constant pentru a putea reacţiona la cerinţele clienţilor mult mai rapid”, explică antreprenorul.

EMBA-ul l-a ajutat într-un aspect foarte important la care ştia că mai are de lucrat, şi anume rapiditatea în luarea deciziilor şi prezentarea factorilor cheie pentru a obţine o decizie din partea managementului:„Cele două zile de curs despre luarea deciziilor au fost foarte importante pentru mine. Suportul de curs pentru „Decision Making“ îl ţin în sertarul de la birou şi îl scot ori de câte ori este nevoie pentru a deprinde anumite trucuri.”

De asemenea, acesta subliniază că, odată cu absolvirea cursurilor, priveşte cu alţi ochi hazardul. „Am învăţat să analizez care este ponderea hazardului din succesul unui proiect şi în baza căror indicatori pot să anticipez mai bine mişcările jucătorilor din industria de textile”, adaugă Vlad Ţurcanu.

Potrivit datelor Eurostat din 2022, 42% din vânzările online la nivel european au fost în categoria îmbrăcăminte, lucru care evidenţiază potenţialul acestui segment. În acest context, experienţa de EMBA i-au oferit antreprenorului o viziune diferită, mai complexă, asupra succesului în business. „Pentru a reacţiona rapid la crize şi pentru a rămâne competitivi am înţeles de la profesorii WU că trebuie să dezvoltăm noi produse sau servicii, chiar şi atunci când nu vrem să intrăm pe noi pieţe. Produsele de export şi cele de pe www.ematconcept.ro sunt gândite în baza trendurilor din piaţă, iar cursurile de marketing ne-au determinat să analizăm diferit bugetele de social media şi să evaluăm obiectiv valoarea adăugată pe care o aduce produsul nostru clientului final”, încheie Vlad Ţurcanu.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă 7 burse în valoare totală de 115.000 euro la programul WU Executive MBA Bucharest, aflat în top 45 programe de Executive MBA din lume şi singurul program din România care deţine tripla acreditare internaţională (EQUIS, AMBA şi AACSB).

Vrei să avansezi în carieră, către o poziţie de top management sau să devii antreprenor? Aplică până pe 29 mai 2024 pentru burse şi construieşte-ţi drumul către succes alături de WU Executive MBA Bucharest!

Informaţii complete despre burse şi înscrieri sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO