Mediafax.biz Exclusiv

Complexul de birouri City Gate, evaluat la 171 milioane euro, cu 50 milioane euro peste investiţie

Autor: Cuncea Elena Cristina

06.12.2010, 15:24 8

Complexul, cu o suprafaţă închiriabilă de 46.000 de metripătraţi, a fost finalizat la sfârşitul anului trecut şi are,potrivit unui raport al GTC, un grad de ocupare de 90%. Valoareamedie a chiriei este de 21,4 euro/mp/lună, ceea ce înseamnăvenituri anuale din închirierea celor două clădiri de circa 12milioane de euro.

La sfârşitul primului semestru randamentul proprietăţii eraestimat la 7,1%.

GTC a obţinut în acest an un credit de 80 milioane euro de la unconsorţiu de bănci format din Alpha Bank Group, Bank of Cyprus şiEurobank EFG Group pentru refinanţarea complexului de birouri.

City Gate este dezvoltat în parteneriat de GTC (59%) şi BlueHouse Capital (41%) şi include spaţii de retail la parter, douăturnuri de 18 etaje, trei niveluri de parcare subterană cu peste1.000 de locuri de parcare.

Printre cei mai importanţi chiriaşi se numără Microsoft,Millennium Bank, Romtelecom, Hoffmann-La Roche, Rompetrol şiAutoitalia.

GTC este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori din EuropaCentrală şi de Est fiind înfiinţată în 1994 în Varşovia. Companiaeste prezentă Polonia, Ungaria, Cehia, Serbia, Croaţia, Slovacia,Bulgaria, Rusia şi Ucraina, unde dezvoltă şi administrează proiectede birouri, retail şi rezidenţiale.

În România, GTC este cunoscut pentru dezvoltarea şi vânzareaclădirilor de birouri America House şi Europe House, din zona PiaţaVictoriei. GTC a mai dezvoltat în România complexul rezidenţialRose Garden din Colentina, dar şi patru centru comerciale subbrandul Galleria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO