Mediafax.biz Exclusiv

Grupul suedez Securitas plăteşte 13 milioane lei pentru preluarea Cobra Security

Autor: Liviu Iancu,

02.12.2010, 19:28 35

Cobra Security a intrat joi, 2 decembrie, în proprietateaSecuritas AB.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Securitas, în careanunţă achiziţia companiei de servicii de securitate din România,valoarea Cobra este estimată la 29 milioane de coroane suedeze (13milioane de lei).

"Suma pentru care am semnat este 13 milioane de lei. Cei de laSecuritas vorbesc despre valoarea estimată, pentru că suma de 13milioane de lei poate fi modificată uşor în urma unui audit. Daraceste modificări ar putea scădea valoarea pentru care am semnat cumaxim 5%", a spus Urdăreanu.

Firma Cobra Security a fost cumpărată în urma unei tranzacţiisemnate la începutul lunii octombrie, de către compania SecuritasServices România, parte a grupului suedez Securitas AB, numărul doimondial în domeniul serviciilor de securitate.

Înfiinţată în anul 1992, Cobra Security furnizează soluţiicomplete pentru asigurarea securităţii bunurilor, valorilor şi apersoanelor.

Firma este una dintre primele societăţi de profil dinRomânia.

Cobra Security a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de55,7 milioane lei, în creştere cu peste 10% faţă de rezultateleînregistrate cu un an în urmă, potrivit site-ului MinisteruluiFinanţelor. Pierderile nete ale companiei au scăzut de la 1,3milioane de lei în 2008 la 738.000 în 2009. La finele anuluitrecut, compania avea 2.770 de angajaţi.

Cobra Security a fost deţinută de UTI Holdings (99,7% dinacţiuni) şi UTI Grup (0,3%). Urdăreanu controlează 60% din UTIHoldings, fondul de investiţii AIG Investment Fund un pachet de25%, restul de 15% din acţiuni fiind în posesia angajaţilor.

În urma vânzării, Securitas Services România deţine 99% dinCobra Security, iar 1% a fost achiziţionat de Securitas FireProtection and Control Services, parte a aceluiaşi grup suedez

Cu peste 260.000 de angajaţi în 40 de ţări din America de Nord,America Latină, Orientul Mijlociu, Europa, Asia şi Africa,Securitas este cea mai mare din domeniul serviciilor de securitatela nivel mondial.

Grupul Securitas AB a înregistrat anul trecut o cifra de afaceride 62 miliarde de coroane suedeze (circa 6,8 miliarde euro) şi unprofit net de 2,11 miliarde de coroane (aproximativ 230 milioaneeuro).

Securitas Services România a fost înfiinţată în urmaachiziţionării în anul 2007 de către Securitas AB a unui pachet de55% din acţiunile companiei româneşti CPI Security Group. Ulterior,grupul suedez a preluat integral afacerea.

Securitas Services România are sediul central în Bucureşti, 11filiale locale şi aproximativ 4.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO