Mediafax.biz Exclusiv

KBC Securities: Suntem încrezători că seria tranzacţiilor de succes pe piaţa de capital românească poate continua

Autor: Andrei Chirileasa

02.03.2011, 15:24 23

Firma aajuns în februarie la o cotă de peste 50%, record pe piaţa localăde capital, după ce a intermediat tranzacţiile prin care BERD avândut 5% din acţiunile BRD, pentru 107 milioane euro.

"Tranzacţia, într-adevăr un record pentru piaţa de capitaldin România, reprezintă, cred eu, un vot de încredere încapacitatea companiilor listate de a atrage investitoriinternaţionali de cea mai înaltă calitate. Combinaţia între unemitent cu mult potenţial, un vânzător cu viziune strategică, cumeste BERD, şi capacitatea unui intermediar financiar cu acces lainvestitori adecvaţi de a structura plasamentul în termeni optimisunt ingredientele de bază ale unei tranzacţii de succes", a maispus Isac.

Potrivit acestuia, KBC Securities crede în potenţialulcompaniilor locale de a atrage capital şi, prin accesul direct launul dintre cei mai importanţă investitori internaţionali,BERD, seria tranzacţiilor de succes pe piaţade capital românească poate continua.

Potrivit statisticilor BVB disponibile pentru perioada 2007- 2011, niciun intermediar nu a mai avut într-o lună o cotă depiaţă de peste 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO