Opinii

Opinie Dorin Oancea: Opaiţe în loc de reactoare nucleare

Opinie Dorin Oancea: Cu ce înlocuieşti un reactor nuclear ?

Autor: Dorin Oancea

21.03.2011, 18:31 27

Sa pui in discutie securitatea Centralei de la Cernavoda dupa un cutremur degradul noua, adica un cutremur care iese din scara Richter si careafecteaza grav o centrala din Japonia, mi se pare, sincer, o eroare grava delogica. Fukushima, Japonia intreaga traiesc drama de acum din cauzaunui eveniment nemaiintalnit.

Poporul japonez s-a dovedit cat se poate de demn, traindu-sidrama in lacrimi, dar corect si cinstit - nu s-au inregistrattentative de furt, iar lumea sta disciplinata la coada laorice.

Pe de alta parte, imaginea unei multimi de muncitori care sa se indrepte catreuzine, eventual dupa ce si-au luat pastilele de iodura sivitaminele pentru combaterea efectelor radiatiilor, grabindu-seprintre ruinele ramase in urma valurilor tsumani pentru a producehardware si electronice si pentru a reduce datoria japoneza de 200%din PIB pur si simplu este greu de imaginat si putinprobabila.

Tokio este cat se poate de expusradiatiilor si pana la urma economiaviitoare a Japoniei este mai mult o problema de directie avantului si a curentilor marini decat de securitate nucleara sibuna organizare.

Daca e sa privim lucrurile cu o doza mica decinism, Romania poate obtine o serie de beneficiidin acesta situatie. Citiţi opinia integrală a lui Dorin Oancea pewww.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels