Prima pagina

Mall-ul de la Cluj: Iulian Dascalu a castigat lupta

16.12.2005, 19:57 20

Iulius Group, compania lui Iulian Dascalu, care detine in prezent doua mall-uri la Iasi si Timisoara, a fost desemnata ieri castigatoarea licitatei pentru concesionarea unui teren de 7 hectare in Cluj pe care se va construi un complex comercial. In competitie s-a mai aflat si South East Euromentor, printre actionarii careia figureaza si omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, care s-a declarat surprins de rezultatul licitatiei.

"Nu pot spune nimic pana nu primesc comunicarea oficiala. De-abia apoi actionarii societatii noastre vor decide daca vor contesta hotararea sau nu. As fi foarte curios cum s-a ajuns la aceasta hotarare", a declarat Paszkany.

Ioan Petran, presedintele comisiei de licitatie, a explicat ca pentru desemnarea castigatorului, fiecare consilier a facut o evaluare proprie. "La 80% din cerinte Iulius Group a avut mai multe puncte. Noi vom anunta firmele asupra rezultatului licitatiei, dupa care vor urma 10 zile in care vor putea depune contestatiile si de-abia dupa rezolvarea acestora se va semna contractul", a spus Petran.

Omul de afaceri a declarat ca in 2006 grupul va dezvolta inca un proiect de acest tip, dupa Cluj fiind vizate locatii din sudul Romaniei, cel mai probabil Constanta sau Galati.

"Asteptam o informare oficiala si sa semnam contractul, dupa care pornim treaba. Valoarea investitiei va fi de 48 mil. euro", a declarat pentru ZF Transilvania Dascalu.

Pentru finantarea acestui proiect, omul de afaceri va apela, ca si in cazul celorlalte doua investitii, la credite bancare.

Iulius Mall Iasi a implicat in momentul deschiderii (2000) o investitie de 7,6 milioane de euro, o parte fiind finantata de Emporiki Bank.

Complexul a fost extins anul acesta in urma unei investitii de 6 mil. euro, finantarea fiind asigurata de aceeasi banca. De asemenea, 80% din cei 45 mil. euro investiti in Iulius Mall Timisoara au provenit de la BCR.

Dascalu este unul dintre cei mai importanti operatori pe piata imobiliara din zona de vest a tarii si din Moldova, avand o avere estimata la 115 - 120 mil.dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO