Prima pagina

SIF Muntenia are bani, dar nu gaseste in ce sa-i investeasca

06.03.2006, 00:00 11

SIF Muntenia si-a lichidat de la inceputul anului participatiile detinute la o serie de companii, banii incasati de pe urma acestor miscari de restructurare a portofoliului urmand sa fie folositi intr-o mare parte pentru achizitii de actiuni in cadrul companiilor noi care urmeaza sa vina pe Bursa, potrivit unor surse din cadrul societatii. De la inceputul acestui an, SIF Muntenia a realizat tranzactii de vanzare in valoare de peste 35 de milioane de euro.

Ultima tranzactie a avut loc chiar vineri, prin intermediul acesteia societatea de investitii financiare (SIF) lichidandu-si participatia de 15,1% detinuta in cadrul firmei Legume Fructe Militari din Bucuresti. Aceasta societate detine mai multe spatii comerciale, cea mai mare parte a cifrei de afaceri realizata in primul semestru al anului trecut rezultand de pe urma inchirierilor.

In acest an, SIF Muntenia a mai vandut actiunile detinute la Sicomed, compania de sere Comaico, titlurile detinute la Biofarm, dar si cele de la societatea Bega Utilaje Constructii.

Societatea a incasat deja cele 16 milioane de euro din vanzarea pachetului de la Sicomed, au spus aceleasi surse. SIF Muntenia nu a realizat pana in prezent achizitii importante pe piata de capital, explicatia sursei citate fiind aceea ca Bursa nu ofera pe moment oportunitati foarte atractive, in special din cauza lichiditatii reduse. Sursele din cadrul SIF Muntenia au precizat ca aceste vanzari fac parte dintr-o a doua etapa de restructurare a portofoliului dupa cea inceputa in ''99, care a determinat ca din 700 de participatii cat avea societatea la acel moment sa mai aiba in prezent in jur de 200.

Oficialii Muntenia Invest, societatea care administreaza portofoliul SIF Muntenia, nu au dorit ieri sa faca comentarii pe marginea acestui subiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO