RESURSE UMANE

ARAMT, asociaţia agenţilor de muncă temporară: Efectivul de angajaţi în regim temporar a scăzut, dar businessul marilor companii care închiriază forţă de muncă a crescut

22 mar 2018 Autor: Adelina Mihai

Vezi galeria foto Florin Godean, preşedintele ARAMT şi country manager al Adecco România: „Sunt oarecum îngrijorat de această nouă lege a zilierilor, care ne creează o competiţie neloială în ceea ce priveşte flexibilitatea forţei de muncă. Extinderea perioadei la 180 de zile va conduce la nişte abuzuri din partea unor angajatori, iar angajaţii vor accepta acest lucru, pentru că vor conta foarte mult banii pe care îi vor primi în plus în mână în detrimentul taxelor plătite către stat”.

Creşterile de salarii s-au reflectat în evoluţia afacerilor marilor firme de muncă temporară, care au avut vânzări mai mari, deşi numărul de angajaţi „închiriaţi” a scăzut.

Cele 16 companii membre ale ARAMT - Asociaţia Agenţilor de Muncă Temporară din România – au încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 304,5 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul 2016 şi cu 13% peste nivelul din 2015. Cu toate acestea, efectivul total de salariaţi plasaţi de aceste companii a ajuns în 2017 la circa 61.400 de persoane, fiind cu 4.000 de persoane mai mare ca în 2016, dar este cu aproape 5.700 de angajaţi mai redus decât în 2015. Cum se explică această situaţie?

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.03.2018

 
Cuvinte cheie:
ARAMT
, angajati
, crestere
, munca
, scadere
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide