Profesii

Eşti angajabil in 2012? Vezi aici care sunt cei mai mari angajatori în 2012

Eşti angajabil anul viitor? Vezi aici care sunt cei mai mari angajatori în 2012

Autor: Adelina Mihai

31.12.2011, 15:47 4204

Cunoaşterea unei limbi străine în afară de engleză şi o certificare recunoscută la nivelul industriei reprezintă garanţia obţinerii unui job într-una din companiile care au anunţat că vor face angajări în 2012.

Amabilitate, rezistenţă la stres şi capacitatea de a te impune sunt doar câteva dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat care vrea să aplice pentru jobul de şef adjunct de magazin în cadrul retailerului german Lidl, potrivit anunţului de recrutare postat pe site-ul eJobs. După ce a deschis anul acesta 129 de magazine în toată ţara, Lidl a anunţat că va inaugura alte şase deschideri de magazine în 2012.

În schimb, cei care vor să se angajeze în companii cu profil IT, precum Microsoft, Oracle sau IBM şi vor să obţină o poziţie de specialist IT trebuie să aibă, pe lângă cunoştinţele tehnice specifice, abilităţi în scriere şi vorbirea a unei alte limbi străine (franceză, germană sau italiană), pe lângă engleză. Alte companii din IT care au anunţat că vor continua recrutările şi în 2012 sunt BitDefender, Dell Services, Intel, Ixia, Google, Endava, Infineon Technologies sau Luxoft. Spre exemplu, britanicii de la Endava, specializaţi în furnziarea de servicii IT de business pentru aplicaţii financiare, vor angaja câteva sute de persoane în prima parte a anului viitor şi caută oameni experimentaţi în IT şi familiarizaţi cu sistemul bancar, care să aibă abilităţi "excelente" de comunicare în limba engleză.

Deşi IT-ul pare a fi campion în ceea ce priveşte noile angajări prognozate pentru 2012, cea mai amplă campanie de recrutare a fost anunţată însă de către americanii de la Computer Generated Solutions (CGS), un furnizor de servicii de call center cu birouri în Bucureşti, Braşov şi Sibiu. CGS caută 1.000 de oameni în 2012, care să se alăture unei echipe de 2.500 de angajaţi şi preferă candidaţi vorbitori de limbi străine, în special engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, dar şi vorbitori de limbi nordice.

Câteva sute de cunoscători de limbi străine se caută în 2012 şi în centrul de consultanţă şi servicii IT din Bucureşti al companiei americane Hewlett Packard - Global eBusiness Operation Centre (GeBOC), care are 3.100 de salariaţi şi continuă angajările pentru a atinge targetul de 600 de noi angajaţi până la încheierea anului fiscal al companiei. HP caută, pe lângă tineri absolvenţi care să fie buni cunoscători de limbi străine, şi candidaţi pentru poziţii de seniori, care să aibă experienţă în domeniul optimizării de procese şi care să deţină certificări recunoscute la nivelul industriei.

Şi producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei, care a anunţat anul acesta că va angaja încă 1.000 de persoane de pe piaţa locală până la finele lui 2014, are anunţuri de recrutare active pe site-urile de profil. Pentru poziţia de Global Technical Service Engineer-Radio Network Planning & Optimization, compania caută candidaţi calificaţi în domeniul tehnic (telecomunicaţii, IT, automatică şi calculatoare sau inginerie), care să fie familiarizaţi cu sisteme precum GSM, CDMA2000ĂEVDO, UMTSĂHSPA sau WiMAX şi care să-şi dorească să călătorească în străinătate, în interes de serviciu, în mod frecvent.

Joburi disponibile vor fi şi în alte domenii anul viitor. Importatorul şi distribuitorul camioanelor DAF în România, EVW Holding din Cluj, care a recrutat în acest an peste 40 de oameni, spune că procesul de recrutare va continua, fiind vizate toate segmentele de activitate ale firmei. Şi producătorul german Kirchhoff Automotive investeşte 15 milioane de euro într-o nouă unitate de producţie, situată pe platforma industrială a Ford de la Craiova, unde vor fi create 200 de noi locuri de muncă.

De asemenea, o altă investiţie a producătorului de ţigarete Japan Tobacco Inter­national (JTI), care va cheltui 25 mil. euro pentru extinderea fabricii din Pipera, va crea 140 de noi locuri de muncă în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO