Profesii

Spania a reintrodus permisele de muncă pentru români

Spania a decis reintroducerea permiselor de muncă pentru români

Autor: Mediafax

22.07.2011, 15:55 1148

Guvernul spaniol a decis reintroducerea permiselor de muncăpentru români, potrivit anunţului făcut de Jose Blanco, oficial alGuvernului de la Madrid, într-o conferinţă de presă care a avut locla finalul şedinţei de vineri a Executivului, relatează presaspaniolă.

Ediţia online a cotidianului "La Vanguardia" precizează că,potrivit lui Jose Blanco, ministru al Dezvoltării şi purtător decuvânt al Executivului, decizia Cabinetului are ca scop conexareafluxului de muncitori care vin pe teritoriul spaniol cunecesităţile pieţei muncii. De asemenea, potrivit sursei citate,măsura are ca scop contracararea dezvoltării economieisubterane.


Ministrul a confirmat că cererea nu va avea efect asupramuncitorilor români care sunt deja incluşi pe piaţa muncii dinSpania.


Jose Blanco a dat asigurări că decizia de vineri a Guvernuluispaniol nu contravine regulilor privind libera circulaţie apersoanelor pe teritoriul UE, notează "La Vanguardia".


Oficialul spaniol a mai spus că autorităţile de la Madrid vornotifica UE în cel mai scurt timp posibil în legătură cu aceastădecizie.


Spania nu poate, în principiu, să introducă restricţii temporareîmpotriva muncitorilor români, a declarat, vineri, David Boubil,purtător de cuvânt al CE.


"Sunt încă zvonuri şi speculaţii, CE nu a primit nicio cerereoficială în acest sens din partea Spaniei. Depinde de autorităţilespaniole să ne trimită o notificare cu intenţiile lor. Dacă vomprimi o notificare, vom face o evaluare conform regulilor UE. DarSpania şi-a liberalizat piaţa muncii şi în acest context, înprincipiu, nu poate introduce acum noi restricţii temporareîmpotriva muncitorilor din România", a spus Boubil, referindu-se laintenţia anunţată de autorităţile de la Madrid de a introducerestricţii pe piaţa muncii pentru români. Citiţi mai mult desprepermisele de muncă pentru români pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO