Profesii

Studenţii atrag atenţia asupra creşterii taxelor la universităţile de stat

Studenţii atrag atenţia asupra creşterii taxelor la...

Autor: Departamentul Social

22.03.2018, 10:48 80

"Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) se arată extrem de îngrijorată de intenţia anumitor instituţii de învăţământ superior de stat din România de a creşte taxele de şcolarizare. Un număr mic dintre acestea chiar au concretizat aceste intenţii, fapt ce va fi suportat de studenţii acestora la începutul primului semestru din viitorul an universitar. Începând cu 1 martie 2018, salariul brut pentru angajaţii din domeniul educaţiei au crescut cu 20%, iar anumite universităţi consideră că sumele de bani necesare în urma creşterii trebuie acoperite din buzunarele studenţilor", potrivit ANOSR.

Referitor la creşterile salariale din învăţământ, studenţii spun că acestea nu au fost corelate cu indicatori de performanţă. "Practic, profesorilor li s-a dublat salariul fără a fi cerut nimic în plus din partea acestora", spun studenţii.

"Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România solicită instituţiilor de învăţământ superior de stat să nu împovăreze financiar studenţii pentru a acoperi creşterile salariale ale profesorilor, ci să participe în mod activ la dezvoltarea unui model educaţional bazat pe performanţă. Totodată, reiterăm solicitările către Ministerul Educaţiei Naţionale, către Guvernul României şi către actorii politici să contribuie la asigurarea unei finanţări adecvate pentru sistemul educaţional, direcţionând cel puţin 6% din PIB către acest domeniu", transmite Alianţa Studenţilor într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels