Proprietăţi

Ce companii îşi au sedii în birourile de la Marriott sau cine a ales vecinătatea unui hotel în locul unui turn sau parc de afaceri

Ce companii îşi au sedii în birourile de la Marriott...

Autor: Cristi Moga

19.09.2012, 13:20 4621

În ultimii 20 de ani piaţa birourilor din Bucureşti s-a dezvoltat spectaculos. Astfel, dacă la începutul anilor '90 primele firme nou-înfiinţate îşi aveau sedii în apartamente sau cel mult în vile, zece ani mai târziu a început dezvoltarea clădirilor de birouri, un fenomen ce a dus la construirea unor imobile noi cu o suprafaţă de circa 2 milioane de metri pătraţi, echivalentul a şase Case ale Poporului.

De la primele clădiri cu faţade de sticlă, precum Opera Center sau Europe House, s-a trecut ulterior la turnuri de 100 de metri înălţime sau la parcuri de afaceri cu gazon între clădiri, precum Bucharest Business Park sau S-Park, în căutarea celei mai bune formule de lucru pentru angajaţi.

Mai recent, investitorii au început să dezvolte birourile în apropierea unor centre comerciale ca Plaza România, Băneasa Shopping City, Sun Plaza sau AFI Palace Cotroceni, pentru a asigura angajaţilor o ofertă cât mai variată la orele mesei, dar şi confortul că la sfârşitul programului îşi vor putea face cumpărăturile în imediata apropiere.

Citiţi mai mult pe ZF Corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO