Special

Business sportiv. Grădiniţe cu profil sportiv: „Tot mai mulţi părinţi solicită încă de la grupa mică iniţierea copiilor în anumite sporturi“

Business sportiv. Grădiniţe cu profil sportiv: „Tot...

Autor: Mirabela Tiron

16.09.2022, 00:06 242

Opţionalele de karate, gimnastică sau înot, incluse în oferta educaţională a preşcolarilor Unele grădiniţe private organizează chiar şi tabere sportive, iarna la schi, iar vara la înot sau echitaţie.

Opţionalele de iniţiere în anumite sporturi, de la înot la karate sau gimnastică, au devenit noul as din mâneca grădiniţelor private, care au inclus în oferta educaţională orele de sport pentru a răspunde solicitărilor părinţilor. Mai mult, taberele sportive pentru copiii de grădiniţă nu mai sunt o noutate, unele grădiniţe au ajuns să organizeze chiar şi zece tabere pe an la schi, înot sau echitaţie.

„Tot mai mulţi părinţi solicită opţionale de karate, dans, înot, gimnastică încă de la grupa mică, pentru copii de 2-3 ani ca să se familiarizeze cu un sport. Aducem în grădiniţă profesor de karate, gimnastică, încurajăm activitatea sportivă încă de la o vârstă fragedă. Avem curte mare ce ne permite să desfăşurăm activităţi sportive în aer liber, să nu ţinem copiii doar pe scaune. Şedinţa de balet costă 35 de lei şi se face o dată pe săptămână. Pentru înot colaborăm cu un bazin“, a spus Raluca Şerban, fondatoarea grădiniţelor Schnuffelgarten din Bucureşti. Tariful pe lună este de 2.000 de lei la grădiniţa privată, opţionalele se plătesc separat. Anual sunt organizate şi 10 tabere sportive, de schi, de înot, echitaţie şi drumeţii.

„Iniţiem copiii încă de la grupa mică în diferite sporturi, dansuri, karate, înot, cel puţin  o oră pe zi au activitate sportivă. Avem şi o curte de 2.000 de metri pătraţi, generaţia aceasta nu mai poate să fie ţinută pe scaun, este nevoie de activitate sportivă, acesta fiind profilul grădiniţei noastre“, a spus Alina Tudor, directorul executiv al Grădiniţei Sportive FUN Sport Kids, deschisă la Ploieşti anul trecut. Grădiniţa are 57 de copii, tariful pentru programul lung este de 1.400 de lei (fără mese).

Stimularea interesului pentru educaţie fizică şi sport, ca modalitate de menţinere a stării de sănătate, reprezintă un obiectiv în programa activităţilor preşcolare. Profilul sportiv contribuie la starea de sănătate a preşcolarilor, aşa cum se promovează grădiniţele sportive.  Cele mai multe colaborează cu profesori de educaţie fizică şi sport, instructori sportivi pentru a asigura opţionalele de sport dar şi cu administratorii bazelor sportive.

„Practicarea sportului ocupă peste 50%  din program la noi şi ajută la dezvoltarea fizică armonioasă. Ducem copiii la cursuri de baschet, fotbal sau înot“, spune Romeo Cârstea, administratorul after school-ului Kiddo din Braşov, cu 24 de copii înscrişi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO