Special

Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni Claudia Ristea 17 ani, gimnastică aerobică: Calităţile de forţă, de mobilitate, de rezistenţă se dezvoltă în timp, dar cel mai mult cred că trebuie să ai calitatea muncii

Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni Claudia...

Autor: Georgiana Mihalache

16.09.2022, 00:05 347

Claudia Ristea practică gimnastica aerobică de la 6 ani, după ce anterior a mers la dans De la „dragul de a face un sport“, tânăra sportivă a urcat deja pe podium la competiţiile europene şi mondiale de juniori şi ţinteşte lotul naţional de seniori.

 

Cum ai început să practici gimnastică aerobică?

Am început la 6 ani să practic gimnastică aerobică. Înainte fusesem la dans, a plecat antrenorul şi cineva mi-a spus că eu sunt foarte bună pentru gimnastică aerobică. Am zis să încerc, de dragul de a face un sport, să nu stau în casă. Îmi plăcea să fac ceva, nu să mă axez doar pe şcoală, şi îmi doream să îmi îmbunătăţesc postura.

 

Ce îţi place cel mai mult la acest sport?

Îmi place foarte mult că pot să îl practic şi singură, dar şi că am o echipă lângă mine şi ne susţinem reciproc. Este totul foarte artistic, ne putem exprima sentimentele.

 

La ce club practici acest sport in prezent?

Sunt la UNEFS Bucureşti (Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport), dar fac parte şi din lotul naţional.

 

Cine te-a susţinut cel mai mult în acest sport?

Părinţii mei m-au susţinut, dar şi antrenorii şi colegii.

 

Care sunt costurile pentru practicarea sportului?

Cred că cele mai mari costuri sunt legate de sănătatea noastră fizică şi mentală. După aceea, ar fi viaţa socială, fiind şi la lot, suntem non-stop în sală. Dar dacă îţi place, eu zic că merită.

 

Cine te sprijină financiar?

Doar părinţii mă sprijină.

 

Cum arată o zi din viaţa ta de sportivă?

Când sunt la lot avem antrenament la 9:30 dimineaţa, circa trei ore, apoi mergem la hotel, mâncăm, ne odihnim, iar la ora 15:30 avem antrenament tot circa trei ore, iar seara, dacă mai rămâne timp, ori facem teme, ieşim în oraş.

 

Cât de dificil este parcursul în acest sport? Ce calităţi sunt necesare pentru a continua în acest sport şi a face performanţă?

Cred că cel mai mult un sportiv trebuie să aibă calitatea muncii, să ştie să tragă de el când nu mai poate şi să învingă punctele moarte în care simte că nu mai duce. Când suntem mici, între 6 şi 10 ani, toţi copiii sunt buni. Calităţile de forţă, de mobilitate, de rezistenţă se dezvoltă în timp. Cel mai mult cred că trebuie să ai calitatea muncii, să poţi să urci cât mai sus.

 

Cât de mult te-a ajutat sportul până acum?

Sportul m-a ajutat foarte mult, asta am făcut toată viaţa şi nu cred că m-aş putea vedea făcând altceva. Am ajuns, într-o mică parte, să fiu cunoscută de comunitatea gimnasticii prin rezultatele mele şi mi-aş dori să fiu inspiraţie pentru copiii care vor să urmeze acest sport.

 

Care este sportivul tău preferat?

Sunt sportivi importanţi şi valoroşi în fiecare sport, cum este la înot David Popovici, la tenis Simona Halep, cum a fost la gimnastică Nadia Comăneci. Din gimnastică aerobică, o prefer cel mai mult pe Teodora Cucu, sportiva noastră, pe care o cunosc şi cu care am crescut încă de mică.

 

Care sunt obiectivele tale? Ce titluri/ medalii îţi doreşti să obţii?

Ţelul meu este să ajung la lotul de seniori şi să iau un aur mondial şi un aur european. Vreau să ajung să fiu pe cele mai înalte trepte, să mă cunoască toată comunitatea gimnasticii.

 

Ce premii/titluri ai câştigat până acum?

Am avut un loc doi şi trei european, vicecampioană de etapă de cupă mondială şi un loc trei şi un aur la etapă din cupă europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO