Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cum îşi aleg universităţile locale viitorii studenţi. La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, candidaţii intră printr-un examen bazat pe biologie umană, chimie organică şi fizică

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cum îşi aleg...

Autor: Ramona Cornea

15.05.2023, 11:00 130

Anul trecut, la Facultatea de medicină au fost disponibile 733 de locuri Primii 27 de candidaţi admişi au obţinut nota 10 la examenul de admitere. Ultima notă de admitere a fost de 8,10 Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ are patru facultăţi: Facultatea de medicină, Facultatea de medicină dentară, Facultatea de farmacie şi Facultatea de moaşe şi asistenţă medicală Elevii olimpici la biologie, fizică sau chimie se pot înscrie pe locuri finanţate de la buget fără să susţină concursul de admitere.

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" îşi alege viitorii studenţi printr-un examen bazat pe biologie umană, chimie organică şi fizică, arată datele de pe site-ul instituţiei de învăţământ.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ are patru facultăţi: Facultatea de medicină, Facultatea de medicină dentară, Facultatea de farmacie şi Facultatea de moaşe şi asistenţă medicală. Anul trecut, la Facultatea de medicină au fost disponibile 733 de locuri. Primii 27 de candidaţi admişi au obţinut nota 10 la examenul de admitere. Ultima notă de admitere a fost de 8,10.

Concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2023–2024 pe domenii de studii va avea loc în aceeaşi zi pentru toate facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Data concursului de admitere este 23 iulie 2023 pentru toate cele patru facultăţi.

Înscrierea candidaţilor şi depunerea documentelor obligatorii la concursul de admitere sesiunea iulie 2023 se va face exclusiv online pe platforma dedicată concursului de admitere.  Achitarea taxei de participare la concurs se va face prin intermediul platformei. Pentru confirmarea locului, candidaţii declaraţi admişi trebuie să depună la secretariatele facultăţilor documentele în original în vederea înmatriculării.

Taxa de înscriere este de 400 lei pentru toate facultăţile şi specializările.

Înscrierea şi înmatricularea olimpicilor se va face pe baza unui act doveditor cu recunoaşterea Ministerului Educaţiei, respectiv diploma de olimpic. Candidaţii la studiile universitare de licenţă care au obţinut în liceu premii fruntaşe la olimpiadele şcolare naţionale, internaţionale sau la alte concursuri recunoscute de Ministerul Educaţiei la biologie, chimie, fizică beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea concursului de admitere, pe locuri finanţate de la buget. Ramona Cornea

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO