Special

Pagina verde. EcoNews ZF

Pagina verde. EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.07.2022, 00:00 84

Sucursala din România a BNP Paribas Personal Finance, prin marca sa comercială Cetelem, a emis în luna iulie primele carduri Cetelem realizate din plastic reciclat (rPVC), prietenoase cu mediul. În urma acestui proces, banca estimează o reducere a amprentei de carbon cu aproximativ 3,5 tone, iar obiectivul Cetelem este ca până în anul 2025 întregul portofoliu de carduri să fie realizat din plastic reciclat şi elemente biodegradabile.

Peste 20 de grupuri civice şi ONG-uri din Bucureşti cer Primăriei Bucureşti să protejeze parcurile de distrugerile cauzate de festivalurile şi concertele majore, printr-o scrisoare deschisă.

Producătorul de bere Bergenbier, parte a grupului Molson Coors Beverage Company, a trimis la groapa de gunoi zero deşeuri menajere din fabrica sa de la Ploieşti, rata de valorificare fiind de 100%.

Sectorul 6 va avea 886 de pubele de gunoi subterane, care vor fi amplasate în proximitatea blocurilor, ca urmare a unui proiect în valoare de 103,2 milioane de lei.

Producătorul de medicamente Zentiva România a plantat un lot de 20.000 de copaci pentru reîmpădurirea a 5 hectare defrişate în Munţii Făgăraş. Compania a început în 2019 acţiunea de reîmpădurire. Plantarea s-a desfăşurat anul acesta în zona Dobrogeanu, o zonă afectată de tăieri la ras şi incendii care este introdusă într-o acţiune amplă de intervenţie şi reabilitare de către Fundaţia Conservation Carpathia.

Fundaţia Comunitară Bucureşti a anunţat o finanţare de 500.000 de lei în Platforma de mediu pentru Bucureşti, pentru proiecte ce ţin de zone naturale urbane şi spaţii verzi pentru comunităţi de cartier.

Opt din zece români consideră că schimbările climatice sunt cauzate de activităţile umane, iar 67% dintre aceştia şi-au ajustat deja comportamentul de cumpărare pentru a limita impactul negativ asupra mediului, potrivit studiului Deloitte Sustainable Actions Index, realizat în 26 de ţări.

BASF şi MAN Energy Solutions au încheiat un parteneriat strategic pentru a construi o pompă de căldură la scară industrială la fabrica BASF din Ludwigshafen. Acest proiect îşi propune să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la implementarea utilizării de tehnologii cu emisii scăzute de CO2 în producţia chimică şi la reducerea consumului de gaze naturale pe platforma de producţie.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO