Special

Premiile speciale la Gala ZF 2022. În cadrul galei, pe lângă distincţiile acordate celor mai valoroase zece companii din România, Ziarul Financiar a acordat şi 11 premii speciale.

Gala ZF 24 de ani

Premiile speciale la Gala ZF 2022. În cadrul galei, pe...
28.11.2022, 00:06 343

Bursa de Valori Bucureşti

Radu Hanga, preşedintele BVB:


Vă mulţumesc tare mult, felicitări pentru cei 24 de ani! Auzeam că am fi vrut să fim la 400 mld. euro ca PIB, mă uitam la Germania, între 2000 şi 2022 s-a dublat PIB-ul pe cap de locuitor, Polonia a crescut cam de 4-4,5 ori, China de 13 ori. România a crescut de aproape 10 ori. Dacă eram la cele 400 de miliarde, eram pe locul 1 şi toată lumea vorbea de evoluţia României. Am făcut lucruri mari.

 

Sergiu Oprescu,

preşedinte executiv al Alpha Bank România şi director general al reţelei internaţionale Alpha Bank:

Mă simt extrem de onorat şi în acelaşi timp emoţionat. Înţeleg că este un premiu care adresează mai multe valenţe, şi personală, şi instituţională, dar trebuie să spun că pentru mine ZF este ziarul cu parfum de cafea, este întotdeauna servit alături de o cafea şi în acelaşi timp este şi letopiseţul businessului românesc în ultima perioadă.

Societatea românească are o lipsă de încredere, o lipsă de liant, liantul suprem într-o societate. Este ceea ce dumneavoastră reuşiţi să faceţi de fiecare dată când ZF apare, de fiecare dată când prezentaţi un nou succes. Sunteţi unul dintre foarte puţinele ziare care scriu despre succese. Cred că această doză de încredere pe care o daţi la nivelul societăţii este foarte bună, foarte utilă. Vă felicit pentru cei 24 de ani!

 

Orange România

Dorin Odiaţiu, public affairs, partnerships and wholesale director la Orange Romania:

Mă bucur să mă văd la gala ZF, publicaţia de referinţă a businessului din România. Mulţumim pentru premiu, îl vedem ca pe o recunoaştere a eforturilor noastre de zi cu zi.

Anul 2022 a fost unul aniversar pentru Orange, deoarece aniversăm 20 de ani de când suntem Orange. Mai mult, anul acesta am mai avut două evenimente importante: am făcut rebrandingului serviciilor fixe şi am participat cu succes la licitaţia de spectru care s-a încheiat acum câteva săptămâni. Atât la licitaţia de spectru, cât şi în ce facem zi de zi, noi avem ca obiectiv să reconfirmăm angajamentul pe termen lung în România pentru dezvoltarea infrastructurii digitale.

 

Vodafone România

Alexandra Olaru, director legal & corporate affairs la Vodafone Romania:

În profesia mea, să ai un articol publicat în ZF este o onoare. Mulţumesc, ZF, pentru cei 24 de ani. Mulţumesc Ziarului Financiar pentru că este o companie care refuză să stea pe loc, este de 24 de ani în România şi este o companie care crede că viitorul este dincolo de conectivitate, dincolo de ceea ce industria a demonstrat cu prisosinţă că poate face, că viitorul este în soluţii inteligente, de telemedicină, în soluţii de viaţă.

 

BCR

Ionuţ Stanimir, director de marketing la BCR:

Educaţia financiară în România a început cu Ziarul Financiar. Trebuie să spun că lecţiile le învăţăm de cele mai multe ori din controverse, de care am avut nu puţine. Timp de zece ani, am învăţat din greşeli. Urmează zece, poate douăzeci de ani, în care nu ne mai putem permite să învăţăm din greşeli, avem tot ce ne trebuie. Avem IT, avem agricultură şi avem lecţiile învăţate alături de ZF

Am văzut multe transformări şi schimbări de strategie în anii de când sunt cu Mercedes, dar în ultimii ani vedem o schimbare mai mare decât în ultimii 160 de ani. Din 2021, investim 7 mld. euro pe an, adică aproximativ 60 de miliarde de euro în următorul deceniu, cel mai mare buget din industria automotive, să trecem de la o companie auto la o companie de tehnologie. În industria noastră, luxul merge doar cu inovaţie tehnologică. Luxul cere inovaţie şi tehnologie de ultimă generaţie. Avem o echipă minunată, avem produse fantastice şi suntem încrezători că ne vom atinge în curând scopul de a fi lideri în sectorul tech auto. 

 

CEC Bank

Adina Călin, director al diviziei de produse şi servicii CEC Bank:

Acest premiu vine pentru noi într-o zi extrem de specială. Noi, la CEC Bank astăzi, pe 24 noiembrie, împlinim 158 de ani, practic, ne-am înfiinţat de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza şi suntem de atunci alături de români şi de România. Noi suntem acum într-un program masiv de transformare a băncii, vrem să pregătim banca şi pentru următorii 150 de ani. Împreună (cu ZF - n. red.) am reuşit să mergem în toată ţara şi să vedem foarte mulţi antreprenori, să îi vedem la faţa locului şi să vedem problemele reale cu care aceştia se confruntă.

 

ROCA Investments

Rudolf Vizental, CEO la ROCA Investments:

ROCA investments, în urmă cu cinci ani, avea un milion de euro capital şi nu aveam deloc experienţă în private equity. Anul viitor ne pregătim să depăşim milestone-ul de 100 mil. euro evaluare după patru runde de evaluări succesive. Întrebarea este cum este posibilă această evaluare pentru nişte outsideri într-o lume a specialiştilor. Reţeta e simplu de spus, nu de aplicat: am fost foarte atenţi la ce se întâmplă în piaţă, la nevoile antreprenorilor, la specificul local şi la cultura românească.

Avem o primă generaţie de antreprenori care şi-au pornit businessurile dar nu au asigurat foarte bine succesiunea şi apoi avem o nouă generaţie care s-a orientat spre zona de tech şi zona de influencing, cu o rezistenţă spre a ieşi pe plan internaţional.

Am căutat soluţii de management pentru a rezolva succesiunea, am stabilit strategii de dezvoltare internaţională şi ne-am focusat pe colaborare. Mulţumesc colegilor mei din Impetum şi ROCA Management pentru modul în care se identifică cu acest proiect şi cu aceste valori.

 

NIRO Investment Group

Anca Simionescu, director general la NIRO Investment Group:

Suntem mândri de acest premiu, o parte din colegii mei sunt aici. Vedem acest premiu ca pe o recunoaştere a parcursului companiei noastre, care a plecat ca o mică afacere de familie în 1993, iar pe parcursul a trei decenii am reuşit să devenim un grup de investiţii puternic, cu un vast portofoliu. Suntem profund români, suntem 100% companie cu capital românesc, avem valori şi credem în economia românească. Ne dorim să punem România pe harta internaţională şi dorim să o putem face în cel mai scurt timp. 

 

Profi

Călin Costinaş, deputy CEO la Profi:

Profi este o companie mai tânără, are doar 22 de ani. Noi suntem cel mai mare angajator din România, mulţumesc colegilor mei, pentru că rezultatele se datorează lor, mulţumim celor peste 2.000 de colaboratori şi peste 1,3 milioane de lienţi care ne calcă pragul zilnic.

Un lucru pe care puţini îl cunosc este că anul trecut Profi a cumpărat peste 94% din produsele noastre din România. Cumpăraţi produse româneşti, din supermarket, de la producători, economia poate să crească cumpărând produse româneşti!

 

Samsung România

Alexandra Pădurariu, head of legal affairs & compliance la Samsung România:

Primesc acest premiu în numele Samsung şi sunt recunoscătoare pentru ce arată, pentru că se vede şi munca noastră din spate, atât a departamentului pe care îl reprezint, cât şi a întregii companii. Noi ne dorim stabilirea unor standarde ridicate în ceea ce priveşte conformitatea cu legislaţia aplicabilă şi cu bunele practici, într-un mediu atât de dinamic şi activ cum este cel al tehnologiei în care activăm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO