ZF 24

Alianţă surprinză la graniţa dintre social media şi inteligenţa artificială: Reddit încheie un pact cu OpenAI pentru a îmbogăţi conţinutul disponibil pe ChatGPT

Alianţă surprinză la graniţa dintre social media şi...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.05.2024, 12:39 103

Reddit Inc. a încheiat un parteneriat cu OpenAI, care va aduce conţinutul platformei în cadrul ChatGPT, ajutând în acelaşi timp compania de social media să adauge noi funcţii bazate pe inteligenţa artificială pe forumurile sale, raportează Bloomberg.

Acţiunile Reddit, a căror ofertă publică iniţială a avut loc în luna martie, au crescut cu până la 15% la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare în urma anunţului.

Acordul „va permite instrumentelor de inteligenţă artificială ale OpenAI să înţeleagă şi să prezinte mai bine conţinutul Reddit, în special pe subiecte recente", au declarat joi companiile într-o declaraţie comună. Acordul permite OpenAI să afişeze conţinutul Reddit şi să antreneze sistemele de inteligenţă artificială pe datele partenerului său.

De asemenea, Reddit va oferi utilizatorilor săi noi instrumente AI construite pe baza modelelor create de OpenAI, care vor plasa reclame pe site-ul partenerului său. Termenii financiari ai acordului nu au fost dezvăluiţi.

Conţinutul Reddit a reprezentat vreme îndelungată o sursă populară de date de antrenament pentru crearea de modele AI - printre care se numără şi cele ale OpenAI. Săptămâna trecută, Reddit a publicat o serie de noi politici care reglementează utilizarea datelor sale, parte a unui efort de creştere a veniturilor prin acorduri de licenţiere cu dezvoltatorii de inteligenţă artificială şi alte companii.

„Datele noastre sunt extrem de valoroase", a declarat directorul executiv Steve Huffman la Bloomberg Technology Summit la începutul acestei luni. „Există un interes sporit pentru ele din partea mai multor companii extrem de relevante pe piaţă”.

Găsirea de noi oportunităţi de a face bani a reprezentat un obiectiv pivotal al Reddit în perioada premergătoare ofertei publice iniţiale. De asemenea, compania a semnat în ianuarie un acord cu Google în valoare de 60 de milioane de dolari pentru a ajuta la formarea de modele lingvistice extinse, tehnologia care stă la baza inteligenţei artificiale generative.

Reţeaua de socializare cu sediul în San Francisco a semnat o serie de acorduri de licenţiere în valoare totală de 203 milioane de dolari, cu termene cuprinse între doi şi trei ani, fiind angajată într-o serie de discuţii extinse pentru a încheia mai multe acorduri de licenţiere suplimentare.

OpenAI, la rândul său, încheie tot mai multe parteneriate cu companii media pentru a ajuta la antrenarea sistemelor sale de inteligenţă artificială şi pentru a afişa mai mult conţinut în timp real în cadrul ChatGPT. Producătorul chatbotului a încheiat, de asemenea, acorduri cu Dotdash Meredith la începutul acestei luni şi cu Financial Times în aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels