ZF 24

ANAF: Contribuabilii care nu depun la timp declaraţia fiscală vor fi înregistraţi din oficiu

ANAF: Contribuabilii care nu depun la timp declaraţia...

Autor: Dan Straut

07.10.2016, 14:22 4213

Plătitorii de impozit pe salarii care nu depun la timp declaraţia de înregistrare fiscală vor fi înregistraţi din oficiu, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

„Persoanele fizice, persoanele juridice, entităţile fără personalitate juridică, precum şi sediile secundare care au obligaţia înregistrării ca plătitori de impozit pe salarii, care nu depun în termenele prevăzute de legislaţia în vigoare declaraţia de înregistrare fiscală vor fi înregistrate fiscal din oficiu, sau la cererea altei autorităţi care administrează creanţe fiscale”, precizează ANAF.

Procedura de înregistare fiscală din oficiu nu se va aplica persoanelor fizice care deţin cod numeric personal şi sunt supuse impozitului pe venit, „cu excepţia persoanelor fizice care desfăşoară actvităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere”.

În acest sens, a fost întocmit proiectul de Ordin al Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã pentru „aprobarea procedurii de înregistrare fiscală, din oficiu sau la cererea unei autorităţi care administrează creanţe fiscale, a unui subiect care nu şi-a îndeplinit obligaţia de înregistrare fiscală conform legii”, se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels