ZF 24

BERD ar putea concentra catre sectorul privat proiectele pentru Romania

20.05.2007, 16:59 12

Proiectele din Romania ale BERD ar putea sa se concentreze pe sectorul privat, inclusiv prin participari cu capital pentru sustinerea unor afaceri, a declarat, astazi, la Kazan - Rusia, viceguvernatorul BNR Cristian Popa, prezent la reuniunea anuala a institutiei financiare.
"Avem o lunga colaborare cu BERD. Dupa momentul istoric al aderarii la Uniunea Europeana, asteptam o implicare a bancii concentrata pe mediul privat, prin diversificarea produselor de finantare. Ar fi benefica mai degraba o implicare prin participari de capital in diferite societati", a afirmat Popa, in mesajul din partea Romaniei prezentat la sesiunea guvernatorilor BERD.
Oficialul bancii centrale a punctat ca astfel de participatii la capitalul firmelor romanesti ar putea fi benefice pentru institutia europeana, amintitnd ca o treime din profitul BERD de anul trecut a fost asigurat de vanzarea participatiei la BCR.
El a adaugat ca una dintre preocuparile Romaniei, unde se simte nevoia de finantare si sprijin din partea organizatiilor internationale, o reprezinta eficienta energetica. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels