ZF 24

Buffett continua sa isi reduca participatia la Moody's pentru a treia oara in 3 luni

31.10.2009, 13:29 13

Fondul de investitii detinut de miliardarul Warren Buffett,Berkshire Hathaway, cel mai mare actionar al Coca-Cola si WellsFargo, si-a redus participatia detinuta in cadrul firmei de ratingMoody's Corp, cu 2,9%, pentru a treia oara in ultimele trei luni,informeaza Bloomberg.

Berkshire a vandut 1,15 milioane actiuni si ramane inca cel maimare actionar al Moody's, cu 38,07 milioane actiuni. Participatia afost vanduta pentru 28,7 milioane dolari. Fondul de investitii si-amai redus participatia cu 17% in iulie si 2% luna trecuta.

Moody's, al carui fondator John Moody a creat firma in 1909,este afectata de reducerea cererii de analize detaliate privinddatoriile, ca urmare a declinului economic cu care se confruntacompaniile. Firma, impreuna cu Standard & Poor's au fostputernic criticate de autoritati si de oficialitati pentruincapacitatea acestora de a prevedea valul intrari in faliment depe piata imobiliara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels