ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
22.03.2010, 09:37 11

Minerii de la nivel mondial si producatori japonezi deotel modifica sistemul de plata al minereului de fier

Minerii si producatorii de otel din Japonia au ajuns la un acordin ceea ce priveste sistemul de plata pentru minereul de fier,sistem vechi de 40 de ani, care are la baza contracte anuale sinegocieri de lunga durata si contracte pe termen scurt cu legaturipe piata spot. Un executiv implicat in discutii a spus: "Ambeleparti sunt de acord sa se mearga pe stabilirea trimestriala apreturilor".

Darling urmeaza sa anunte cine va suporta reducerile decheltuieli

Alistair Darling, ministrul britanic de finante, urmeaza saanunte in cadrul unei sedinte menite sa acorde credibilitateguvernului britanic si planului de reducere a deficitului bugetar,ce departamente ale guvernului vor fi fortate sa suporte povarainitiala a reducerii creditarii.

O treime dintre germani vor Grecia afara din zonaeuro

Germanii se opun vehement unui plan de ajutorare a Greciei,potrivit unui sondaj de opinie realizat de Financial Times. Sepoate observa astfel ca Angela Merkel, cancelarul german primestesprijinul populatiei. Germanii au parut mai vehementi decat altieuropeni, printre care si britanicii. Aproape o treime dintregermani cred ca Grecia ar trebui sa paraseasca zona euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24