ZF 24

Cheltuielile eligibile la proiectele finantate din fonduri structurale, intr-o luna

20.03.2007, 14:35 149

Hotararea de Guvern privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor in proiectele cu fonduri structurale va fi operationala in maximum o luna, astfel ca o parte dintre beneficiari sa poata initia procedurile, a declarat astazi secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi.

Beneficiarii pot primi inapoi banii cheltuiti in cazul in care acestia sunt calificati drept eligibili.

In acest sens, trebuie indeplinite o serie de conditii, printre care ca sumele sa fie efectiv platite in cadrul unui proiect eligibil aprobat, ce are la baza un acord de finantare, semnat intre Autoritatea de Management/Organism Intermediar si beneficiar si sa existe de documente justificative, potrivit proiectului de hotarare de Guvern.

De asemenea, cheltuielile trebuie sa fie in conformitate cu principiile unui management financiar riguros, respectiv utilizarea eficienta a fondurilor din punct de vedere a costurilor si a tehnologiei utilizate.

Pentru a fi eligibile, cheltuielile trebuie sa fie necesare pentru derularea proiectului, sa fie platite in perioada cuprinsa intre data semnarii acordului de finantare si 31 decembrie 2015 si sa fie conform cu prevederile in vigoare ale legislatiei nationale si comunitare.

Proiectul eligibil reprezinta o serie de lucrari, activitati sau servicii menite sa duca la realizarea unui scop indivizibil precis de natura tehnica, economica sau sociala in cadrul unei axe prioritare dintr-un Program Operational, care are obiective clar identificate si masurabile si care este conform criteriilor aprobate de Comitetul de Monitorizare al Programului Operational. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels