ZF 24

CNVM: Acuzatiile AIPC sunt nefondate, Interagro a fost amendata pentru lipsa ofertei la Zimtub

22.04.2009, 16:52 13

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat miercuri ca a amendat in martie compania Interagro, controlata de Ioan Niculae, pentru ca nu a facut o oferta de preluare la Zimtub (ZIM), dupa ce Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a acuzat CNVM ca nu sanctioneaza incalcarea legilor, dand ca exemplu lipsa ofertei la Zimtub.

"Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a sanctionat Interagro atat cu avertisment, in data de 18 noiembrie 2008, prin Ordonanta 675, cat si cu amenda de 0,5% din capitalul social, respectiv 7.800 lei, la 11 martie 2009", potrivit datelor transmise de CNVM la solicitarea MEDIAFAX.

AIPC a acuzat marti CNVM ca asista pasiv la incalcari ale legislatiei, in conditiile in care nu a obligat Interagro sa deruleze o oferta de preluare la producatorul de tuburi din otel Zimtub Zimnicea, desi aceasta operatiune trebuia sa fie initiata pana in luna septembrie a anului trecut.

Interagro si-a majorat anul trecut detinerea la Zimtub la peste 33%, fiind obligat, conform legisltiei pietei de capital, sa lanseze o oferta publica de preluare. La inceputul lunii, Interagro a vandut circa 13,93% din pachetul detinut la Zimtub catre Flamboyant Ventures, un off-shore inregistrat in Insulele Belize, diminuandu-si astfel participatia sub pragul de 33%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels